Den perfekte Valentine daten lager du hjemme

14. februar er kjærlighetens dag, hvor du skal vise at du setter pris på din utkårede. Her får du de beste tipsene til hvordan du kan imponere på den store dagen, enten du ønsker fyrverkeri-stemning eller en litt mer avslappet dag.

Gjør stas på din kjære allerede fra morgenen av! Hvis dere bor sammen er det en god idé å servere en romantisk Valentines-frokost på sengen. Noen friske blomster og et lite kort et kjempehyggelig, og kanskje noe frisk frukt eller søt sjokolade ved siden av? Nystekte rundstykker med ekstra godt pålegg er en favoritt som alltid faller i smak. Server med nykokt kaffe eller te. Eller hva med varm kakao med krem?

Det er også koselig å diske opp med et skikkelig frokostbord. Tenn noen telys og disk opp med en god omelett og frisk juice. Det skal ikke så mye til, det som er hyggelig er at dere spiser sammen. Liker kjæresten din søt frokost kan du lage arme riddere.

Det er ikke alle som er så glad i frokost, men som derimot elsker en god kopp kaffe og dagens avis. Spør oss i butikk, så hjelper vi deg med å finne en kaffe som er ekstra god. Visste du at hos MENY så kan du kverne kaffebønnene selv? Les mer her.

Enten dere bor sammen eller er ikke er helt der enda, kan du invitere til en romantisk middag hjemme. De fleste synes det er vel så hyggelig som middag på restaurant. Da kan du bestemme både musikk og lyssetting, og med alenetid blir det både mer privat og romantisk. Lag for eksempel en Valentines-liste med sanger du og din kjære har sammen, og sanger som minner deg om han/henne. Husk også at blomster er selvskrevent.

Dersom du ønsker å lage en 3-retters meny er det mange romantiske retter å velge mellom. Vil du virkelige sette Valentine-standaren, er østers og champagne en klassiker. Les også vår artikkel om romantiske retter her.

Når daten endelig har kommet, er det greit å ikke stå isolert og svette over grytene på kjøkkenet. Gjør det derfor enkelt med gode kvalitetsråvarer som krever lite tilberedning, men er gode nok i seg selv. 

Et fint lite tips til måltidet denne dagen er å legge en kjærlig beskjed inni servietten som er dekket. Eller et hyggelig dikt under tallerkenen.

Til dessert vil sjokolade alltid være passende på Valentines Day, enten du lager en hel kake, en mindre dessert eller bare serverer konfekt. Mørk sjokolade er et afrodisiakum som setter stemningen. I samme kategori finner vi ingefær, asparges, ananas, druer, østers, vanilje, honning og trøfler.

Dersom du ønsker å feire Valentine et annet sted en hjemme, men ikke har tid til å reise bort, er det en fin tanke å bo på hotell i egen hjemby! Vart opp din kjære med spa, hotellfrokost, champagnelunsj og et lite avbrekk fra hverdagen. Garantert suksess.