Romantiske retter som setter stemningen

Valentines Day er dagen da du kan varte opp din kjære med romantikk og masse oppmerksomhet. Hvilken gave er vel bedre enn en stemningsfull date med nydelig mat?

Frokost på sengen

Hva er vel koseligere enn å få frokost på sengen på Valentines Day? Har du egg, brød fra i går og en pepperkakeform lager du raskt og enkelt denne romantiske frokosten mens kaffen koker.

Hadde du sett for deg noe søtere kan vi også anbefale amerikanske pannekaker med friske bær eller geitost.

 

 

Romantiske middager

Kjærlighetsfisken

Velg gjerne lette retter, som lyst kjøtt eller fisk og skalldyr. I februar er også mange skalldyr er på sitt aller beste, og skreisesongen starter offisielt 14. februar. På grunn av datoen har den fått tilnavnet ”kjærlighetsfisken”, og det er jo grunn nok i seg selv til å servere skrei synes vi! 

Afrodisiakum

Når det kommer til romantisk mat troner østers høyt oppe på tronen. Noen synes de kjennes litt rare i munnen, men så er jo til gjengjeld kjent for å være et afrodisiakum, og har derfor blitt svært populær Valentines mat. Prøv for eksempel denne varianten til forrett: Østers med rødvinseddik eller trøffelolje.

Alternativt kan du lage krabbeklør med urtesmør, like imponerende som det er enkelt! 

Vil du prøve deg på kjærlighetsfisken, prøv denne skreioppskriften med gulrotpuré og squashhjerter

Selv om fisk og skalldyr er veldig godt, går ofte veien til drømmemannens hjerte via en real biff. Indrefilet er utrolig mørt kjøtt som egner seg godt til anledninger som denne. Prøv indrefilet med gulrotsalat og chimichurri. 

Sjokolade har rykte på seg for å være spesielt romantisk, så vi anbefaler denne fløyelsmyke sjokoladedesserten; bakt sjokoladekrem med kanel og friske bær.  

Har du god tid kan du også bake denne vakre hjertekaken.

Hvis du ønsker en litt enklere, men fortsatt romantisk aften så kan et deilig ostefat være løsningen. Fingermat er fint til Valentines Day fordi det er sosial mat som man kan kose seg med lenge. Du kan også velge blant et stort utvalg milde eller skarpe oster, med tilbehør som frukt, nøtter, honning, bær og god rødvin eller øl til.