Verdens eggdag

Hele verden feirer egget fredag 11. oktober

Egg spises over hele verden, i alle kulturer, i fattige så vel som i rike land. Egget gir først og fremst protein av ”beste biologiske verdi”, som det heter på fagspråket. I tillegg gir egget verdifulle tilskudd av jern, D- vitamin og de fleste B- vitaminene.

Matvaren er lett tilgjengelig, og oppbevares i verdens mest naturlige emballasje: Eggeskallet. Egget er en unik matvare og fortjener sannelig sin egen dag!

Det kan nok høres utrolig; men egget har sin egen internasjonale organisasjon: The International Egg Commission! Norge er medlem, og hvert år, den andre fredagen i oktober, feirer alle medlemslandene egget.

World Egg Day på Lillehammer

USA, Australia og Kina feirer egget påsinmåte, mens i lille Norge markeres dagen på lærerværelser, skolekjøkken og på SFO’er, der voksne og barn koser seg med noe ekstra eggende godt. MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt inviterer i år til en stor publikumsservering av nystekte omeletter midt i gågata på Lillehammer. Matfaglige ”eggsperter” vil da forsyne folk med en fristende minifrokost eller -lunsj, som en påminnelse om eggets fortreffelighet. Barn og voksne kan få prøve seg selv, i “OL i omelett”!

Ta frem bakehåndklet, vaffeljernet eller stekepanne og knekk et egg eller to i dag. Du kan også prøve en av våre oppskrifter til høyre. 

Kilde: www.matprat.no