Slik lager du koldtbord på 30 minutter

Slik lager du koldtbord på 30 minutter

Koldtbord på 30 minutter? Ja, du leste riktig.

Enten det er 17. mai, barnedåp, konfirmasjon eller bursdag som står på agendaen, et koldtbord er perfekt når det er mange rundt bordet.

Det mange kanskje gruer seg til, er forberedelsene som følger med et koldtbord. Men fortvil ikke. Faktisk kan det meste til koldtbordet kjøpes ferdig.

Det er ingen grunn til at du må lage alt til koldtbordet fra bunnen av, og det er ingen skam i å få litt ekstra hjelp. Mange av de klassiske rettene finner du i ferskvaredisken til MENY – og et besøk her kan spare deg for mye tid, uten at det vil gå på bekostning av kvaliteten.

Uansett om du velger å kjøpe alt selv, lage alt selv eller en kombinasjon, her er våre tips til hva koldtbordet bør inneholde: 

1. Salater i flere former

Salat er et fast innslag på koldtbordet, og kommer i flere forskjellige former. I ferskvaredisken til MENY kan du velge mellom blant annet gresk salat med smaksrike tomater, agurk, rødløk og fetaost eller kremet brokkolisalat med tørrsaltet bacon.

Du kan også lage din egen salat i MENYs salatbar. Plukk det du liker og sløyf det du ikke liker!

2. Klassikerne   

Til koldtbordet er det alltid noen klassikere som ”må” med, blant annet:

 • Wienerpølser
 • Karbonadekaker med løk
 • Skivet roastbiff
 • Kyllingklubber
 • Spekemat

Sett frem saftige kyllingklubber, brokkolisalat med bacon, eggerøre og spekeskinke. Sett frem saftige kyllingklubber, brokkolisalat med bacon, eggerøre og spekeskinke.

Kyllingklubber, røkt laks og karbonadekaker finner du enkelt i disken hos MENY. Skivet roastbiff og spekemat kan man kjøpe i pakker og krever ikke annet enn å bli lagt på fatet.

Vips, så er det bare wienerpølsene du trenger å lage selv – og det er ikke akkurat så tidkrevende! Se hvordan du trekker pølsene her

3. Brødvarer 

Både focaccia, baguetter og brød kan kjøpes ferdigstekt eller halvstekt. Det krever utrolig lite og utgjør veldig mye!

4. Tilbehøret 

Potetsalaten er nesten obligatorisk, og det samme er hvitløksmajonesen aioli. I tillegg finnes det et stort utvalg av deilige dipper og sauser som passer perfekt på bordet.

Skivet roastbiff, gresk salat og potetsalat finner du alltid i ferskvaredisken, og du kan få akkurat de mengdene du trenger. Skivet roastbiff, gresk salat og potetsalat finner du alltid i ferskvaredisken, og du kan få akkurat de mengdene du trenger.

Potetsalat 

Potetsalaten lager du raskt og enkelt ved hjelp av Eldorados potetsalater. Her kan du velge mellom klassikeren laget på crème fraîche med purreløk og gressløk, eller grillvarianten med mais og paprika.

 • kr 24 00

  kr 60,00/kg

  Potetsalat

  m/Creme Fraiche 400g Eldorado

 • kr 22 80

  kr 45,60/kg

  Potetsalat

  Klassisk 500g Delikat

Fersk tzatziki og aioli 

Tzatziki er en youhurt-dressing med agurk og hvitløk, og gir en frisk smak til alt fra grillet kjøtt til fisk og brød. Aioli er en deilig, fersk hvitløksmajones som kan brukes til alt. Den er særlig populær på hamburgeren eller til rekene.

Visste du at vi har laget en egen veganaioli for deg som foretrekker det? Like god på smak er den også.

Ketchup og sennep er alltid lurt å ha på bordet. Disse variantene fra Sticky Fingers gir en unik smaksopplevelse med sine spicy egenskaper. Sticky Fingers Chipotle Ketchup er tilsatt chipotle og gir en litt sterkere og mer krydret smak. Sticky Fingers Carolina Hot & Sweet Mustard har en perfekt balanse mellom sterk og søt smak.

Slik får du mer smak på sommermaten

Slik får du mer smak på sommermaten

Denne sommeren er det chili, røyk og tropiske sauser som gjelder.

5. Kakebordet 

Tid for kaffe og kaker? Fortvil ikke! Du kan fortsatt imponere stort med mange flotte kaker, uten å bruke noe særlig tid. 

Flotte bestillingskaker som kan lages akkurat slik du ønsker. Velg smak, farge og sett gjerne på et personlig bilde om du ønsker.

Bestiller du før kl. 12.00 kan kakene hentes i en butikk nær deg allerede neste dag!

Hos kakemakeren kan du skreddersy din helt egen kake! Du kan altså få akkurat det du ønsker – uten å bake en eneste kake!

Disse kakene er særlig populære på koldtbordet:

Pavlova og Verdens Beste 

Begge kakene kan lages i langpanne og er typisk for både 17. mai og konfirmasjon. Kakene er basert på marengs og med deilig vaniljekrem.

Verdens beste pyntes gjerne med mandelflak, mens pavlova pyntes med friske bær. Velg gjerne bær som passer til anledningen, for eksempel jordbær og blåbær til 17. mai. MENY har ferdig marengs som du enkelt kan tilsette vaniljekrem og bær.

Kroneis, brus og pavlova hører festen til. Kroneis, brus og pavlova hører festen til.

Brus/iste 4pk: 3 for 2:

Ostekake og Gulrotkake

Også kaker som er veldig populære på vår og sommertid. Begge kan lages i rund form, men gulrotkaken kan også lages i langpanne. Gulrotkaken kan pyntes med det du måtte ønske, men en god ostekrem og gulrøtter er godt. På ostekaken smaker det godt med friske bær eller for eksempel kiwi.

Brownies og Sjokoladekake 

Selv om både brownies og sjokoladekake er kaker som lages (og spises) året rundt, er det en sikker vinner i selskap. Dette er kaker som er likt av de aller fleste, som er enkle å lage og som kan pyntes til det uendelige. Kokos, melis, farget melis, glasur, sjokolade, nøtter, bær, frukt, strøssel – valget er ditt.

Brownies med krem og bær:

Husk å sette av nok tid til handleturen dagen før, eller tidligere samme dag. Få varene levert rett hjem på døren ved bestilling gjennom MENYs nettbutikk.

God feiring!