Tips og triks til barneselskapet

Skal du arrangere barnebursdag? Her er mange gode tips og selskapsleker som gjør festen enda morsommere!

Karnevalsbursdag

Karnevalbursdag er en gammel hit som aldri ser ut til å gå av moten, og ikke uten grunn. Barn elsker å kle seg ut. Enkelt også – for de fleste har et kostyme og hvis ikke er det enkelt å være kreativ. Her er både brannmenn, katter, prinsesser, krokodiller og cowboyer velkomne. Ekstra morsomt er det jo om de voksne også er utkledd.

Eller hva med utkledningsbursdag med morsomt tema? Spesielt sjørøverbursdag, cowboybursdag og prinsessebursdag er populære.


Skattejakt etter godteposer

Skattejakt er kjempegøy, enkelt og passer for alle! Gjem godteposer eller en eske full av sjokoladegullpenger. Tegn et flott skattekart før festen og send barna ut på jakt. Du kan gjerne gjemme noe annet i skrinet hvis du ikke vil gi dem godteri. Klistremerker, plastpenger, blyanter eller andre småting trenger ikke koste så mye. 

Tegne halen på grisen

Å tegne hale på grisen er en klassisk lek til selskapet som passer for barn fra 3 år og oppover. Tegn en stor gris på en papplate og heng den på veggen. La barna komme frem etter tur, ta et tørkle foran øynene deres og snurr dem rundt et par ganger før de prøver å tegne en hale på grisen. 

Smakelek

Smakeleken går ut på at barna skal smake på ulike ting uten å se. Morsomt for både liten og stor! Styres av en voksen. Sett fram ulike matvarer barna skal smake på. Dette kan for eksempel være frukt som eple, pære, eller sukker, salt, kakao, gulrot og ost. Om du vil forberede ungene kan de kanskje se litt først. Men de skal ha på bind for øynene slik at de kan gjette hva de spiser. Kun den som smaker får gjette, og noen smaker er gjerne nok per barn. Tips: sett gjerne fram et glass vann til å skylle munnen mellom smakene.