Hemmeligheten bak en skikkelig god burger
Noen vil mene at det er en klassisk cheeseburger som er den beste burgeren, mens andre vil argumentere for at verdens beste burger trenger både smeltet ost, bacon og sprøstekt løk.
Hemmeligheten bak en skikkelig god burger er like enkel og ujålete som burgeren i seg selv; Du trenger de riktige råvarene, og du må sette dem sammen i riktig rekkefølge.
Den beste burgeren har en god balanse av ulike smaker. Det handler rett og slett om å skape den perfekte miksen av salt, søtt og syrlig.
Velg riktig burger
Et godt utgangspunkt er selvfølgelig en god burger, og her har MENYs Angusburger det som skal til. Vår unike burger-blend gjør at dette er en sikker vinner på grillen.
Angusburgeren er grovkvernet og har akkurat riktig mengde fett – noe som gjør den saftig og gir masse deilig smak når den grilles.
Ikke glem godt burgerbrød og sprø grønnsaker
Burgertilbehøret er så mye mer enn tørre burgerbrød og hamburgerdressing! Skal du lage en skikkelig digg burger, er det viktig med tilbehør på samme nivå som burgeren.
- Luftig burgerbrød er et must for å lykkes. Brioche er både luftig og litt søtt, og blir best når du legger det på grillen rett før du skal sette sammen burgeren
- Fyll på med sprø salat og smakfulle grønnsaker. Crispisalat, hjertesalat, agurk, tomat, sylteagurk og løk i ulike varianter passer godt på alle burgere.
- Syltet tilbehør som syltet rødløk, sylteagurk gir en syrlig og god spiss på smaken, en perfekt partner til den litt fetere burgeren og ost.
Husk det gode tilbehøret:
Prøv spennende smaker på sauser og ost
Selve nøkkelen til suksessen ligger i de litt spennende og kanskje uvante smakene. Bruk litt ekstra på ost, ketchup, sennep og saus.
Tine Cheddar har god smak og suveren smelteevne, og løfter burgeren til nye høyder. Det samme kan man si om MENYs sennepsmajones. Den er smaksatt med Gyllensten sennep, og er et smakfullt alternativ til søte BBQ-sauser.
En klassiker er vår egen Spicy Coleslaw som har sprø grønnsaker og akkurat passe mengde saus, og topper du med syltet rødløk nærmer vi oss "the perfect bite"!
Slik setter du sammen den perfekte burgeren
- Start med en god saus, for eksempel "American Yellow Mustard" fra Sticky Fingers.
- Tomat og frisk salat skal under selve burgeren.
- Stek eller grill angusburgeren 1-2 minutter på hver side på høy varme. Etterstek på lav varme, slik blir den ekstra saftig.
- Legg 1-2 skiver cheddar på burgeren de siste to minuttene.
- Topp med sprøstekt bacon og rikelig med sprøstekt løk.
- Avslutt med brioche hamburgerbrød.