Frokost som utgjør en forskjell
Bærekraftig utvikling handler om å ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å dekke sine. Dette er MENY opptatt av og har blant annet fokus på lokalprodusert mat som betyr mindre transport og mindre klimagassutslipp.
Medlem av MENYLauget, kokk og assisterende ferskvaresjef hos MENY Bø, Ingrid Fugelli, mener at alle kan være med å bidra.
Små valg du gjør i hverdagen har noe å si.
Du kan for eksempel utgjøre en forskjell ved å satse på mer friske råvarer og mindre ferdigmat. Som hovedregel er ferdigmat laget ved hjelp av mer energi, flere kjemikalier og mer emballasje, forklarer Ingrid.
Viktig med god dyrevelferd
En annen viktig ting MENY har fokus på, er god dyrevelferd. De siste årene har vi derfor gått inn for å sikre et tettere samarbeid med produsenter som stiller strenge krav til dyrevelferd og fôr.
- Høy dyrevelferd dokumenterer vi for eksempel gjennom våre leverandører som Prima Jæren og Grøstad Gris, som begge har strenge krav til hvordan dyrene behandles. Og med KyllingGården har vi klart å sette en ny standard for sunn og smakfull kylling, sier Ingrid.
Vi i MENY er opptatt av lokale råvarer, råvarer i sesong, høy dyrevelferd, matglede og god kvalitet på det vi selger.
- Jacobs Utvalgte holder for øvrig et spesielt høyt nivå med en rekke høykvalitets frokostprodukter som Jacobs Utvalgte bacon, Jacobs Utvalgte økologiske egg fra Toten Egg og Jacobs Utvalgte cherrytomater, forteller Fugelli
SLIK GJØR DU: Bland ønsket mengde yoghurt og cottage cheese, ha på syltetøy og avslutt med granola. Frokosten nytes sammen med den gode eplejuicen fra Epleblomsten.
En rask hverdagsfrokost som smaker dessert!
SLIK GJØR DU: Skjær brødet i skiver. Ha på smør og aioli. Legg på skiver med tomater og skinke. Dryss over hakket vårløk og stek egget slik at plommen fremdeles er rennende. Topp skiven med egg og spirer.