Den diggeste helgefrokosten

Den diggeste helgefrokosten
Hva er vel bedre enn lange frokoster? Her får du de beste smakene og tipsene.

Sett et brød fredag kveld så har du nystekt brød til lørdag morgen! Eltefritt brød er superenkelt, det tar bare 5 minutter å røre sammen deigen. La stå over natten, stek - og voilá!

Klikk for oppskrift. 

Kokkens tips: Lag syltetøyet til brødskiven selv! Bruk frosne bær hvis du ikke har vært en tur i skogen. Kok opp med kanelstang og stjerneanis, og smak til med sukker. Les mer om hjemmelaget syltetøy her.

Eller hva med å gjøre som danskene og ha rødbet og leverpostei eller bacon på brødskiven? Knallgodt!

Hvis du heller vil gjøre som franskmennene kan du lage pannekaker til frokost. Frukt og bær setter prikken over i-en! Ellers er bacon på pannekaker fantastisk godt hvis du vil ha en salt vri.

Grove pannekaker med eple- og kanelfyll. 

Grove bananpannekaker.

Kokkens tips: Bruk grovere mel og/eller havregryn for å gjøre måltidet litt sunnere!

Er du en søtmums, vil denne varianten falle i smak:

Cottage cheese pannekaker med jordær.

Arme riddere er ekte helgefrokost. Legg brødskivene i eggeblandingene kvelden før så er de fiks ferdige til å steke dagen etter.

Oppskrift på arme riddere finner du her.

Egg og bacon er evige klassikere som alltid faller i smak. For en ekstra saftig og fløyelsmyk eggerøre, pisk eggene stive over vannbad med litt smør oppi.

Ost er perfekt å ha i eggerøren; prøv gjerne spennende typer som brie, camembert, chevre og parmesan. For et smakfullt måltid kan du tilsette både friske urter, tomat, strimlet skinke, sopp og sprøstekt bacon.

Kokkens tips: Skal du virkelig kose deg vil noen dråper trøffelolje sende deg rett til eggerørehimmelen!

God kaffe hører helgefrokosten til. Går du alltid for den samme kaffen i hylla går du glipp av mange spennende smaker. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes så mange ulike kaffetyper – både fruktige, syrlige, runde og fyldige. Kaffebønnene brennes på ulike måter og dette gir svært forskjellig resultat. I Jacobs Utvalgte finner alle en favoritt. Les mer om kaffe her. 

Lag varm sjokolade til barna mens du koser deg med kaffe.

Her er også en voksenvariant med chili hvis du ikke er en kaffe-elsker:

Varm sjokolade med krem.