Ambrosia

Ambrosia
Breddfull av søt nektar og ekstra knasende fruktkjøtt, gjør Ambrosia-eplet perfekt til alt.

I gresk mytologi er ambrosia en form for nektar som gir udødelighet og evig ungdom. Selv om dette høres fristende ut, elsker vi den nok først og fremst for dens særdeles saftige, søte og sprø fruktkjøtt.

Denne forholdsvis nye eplesorten er raskt blitt manges favoritt med sin honningaktige smak. Den ble første gang dyrket naturlig frem i en eplehage i Canada, og et slikt opphav er svært sjeldent. I dag vokser den blant annet i de italienske Alpene, der forholdene for epledyrking er noen av verdens beste og hvor våre Ambosia-epler er hentet fra.

Det knasende sprø fruktkjøttet oksiderer senere enn hos mange andre eplesorter når det er oppskåret, noe som betyr at det holder seg hvitt og vakkert lenge. Derfor er det perfekt i fruktsalater, på frukt- eller ostefat og i matpakka.

Prøv den i en salat med blomkål og fennikel. Friskt og smakfullt tilbehør til grillet og stekt kjøtt eller fisk.

Prøv florlett blomkål-, eple og fennikelsalat.

Sesong fra november til mai.