Syd-Tyrol - Europas Hardanger

Syd-Tyrol - Europas Hardanger
Epler ved foten av Alpene.

Syd-Tyrol kan med rette kalles Europas Hardanger. Det er ikke uten grunn. Ved foten av Alpene finner man nemlig ideelle forhold for dyrking av epler. Med et gjennomsnitt på 300 soldager i året får eplene alt hva de trenger for å vokse og modnes på treet. Det milde Middelhavs-klimaet er svært gunstig om man skal dyrke fantastisk gode epler. Samtidig gir nærheten til alpene kalde netter, noe som også er viktig for eplenes utvikling av sødme og aroma.

Mer enn 7000 store og små farmer sørger for at vi nå kan nyte mange forskjellige typer epler. På samme måte som druetyper, jordsmonn og geografi påvirker smak og kvalitet på vin, er også epledyrking en egen kunst. Et eple er ikke et eple. Hver enkelt epletype har sine helt egne kvaliteter. Søte, syrlige, sprø, fast, løse, saftige. Det er mange fantastiske epler å kose seg med. Prøv de forskjellige typene og finn din helt personlige favoritt. Og husk: ”An apple a day keeps the doctor away.”