Ferdige spesialiteter du slenger rett på grillen

Ferdige spesialiteter du slenger rett på grillen
Sommeren er tiden for grilling, og ingenting er vel som å nyte et deilig grillmåltid ute under åpen himmel. Men har du en tendens til alltid å lage den samme grillmaten år etter år, er det nå tid for å prøve noe nytt og spennende.

Hver dag i sommer lager Menys kokker et stort utvalg av grillspesialiteter innen svin, storfe, kylling og laks. I tillegg til et stort utvalg av ferdiglaget tilbehør som vil løfte måltidet til nye høyder.

Her kan du kjøpe ferdige spesialiteter til å slenge rett på grillen, eller bruke det som inspirasjon til å lage dine egne grillspesialiteter. Og du trenger slett ikke være mesterkokk for å få til disse delikate rettene.

En burger med tvist

Hamburger er alltid populært både blant store og små, og er derfor en sikker vinner på grillen. Og mens de minste i familien kan få en tradisjonell burger – slik de liker den best, kan de voksne kanskje prøve noe som er nytt og litt mer spennende.

Hos Meny vil du finne flere ulike burgere av både storfe, laks og svin som kan by på nye opplevelser. Vi anbefaler at du prøver en deilig hamburger med parmesan og chili. Denne burgeren er laget av kvernet svinekjøtt og tilsatt parmesanost og chili for ekstra smak, og vil garantert bli en favoritt i sommer.

Dersom du ikke visste det fra før kan også pølse gjøres spennende, i hvert fall hvis du går for Meny-Laugets anbefaling og prøver Nøkkelpølse. Dette er en lettrøkt Bratwurst med Valdresost, laget etter Laugets egen oppskrift. Pølsen har god tykkelse og et kjøtt som er både saftig, grovt og smaksrikt.

Bestselgerne

En av bestselgerne blant Menys grillspesialiteter er svin indrefilet – surret i bacon og fylt med hvitløksost. Her får du mye kjøtt og spennende smaker, og er derfor et perfekt valg dersom du skal ha middagsselskap med familie og venner. Kjøttet helgrilles på indirekte varme under lokk, i rundt 35 til 40 minutter, eller til den når en kjernetemperatur på 68 grader. La steken hvile i 10 minutter før du skjærer den opp, og server den med deilig tilbehør. 

Baconbiff av storfe mørbrad er også en populær grillspesialitet, og et godt valg for deg som ønsker en liten vri på biffen. Biffen er nemlig skjært opp i passe store medaljonger og surret med en baconskive, og passer med det meste av tilbehør. Stek det som en vanlig biff i panne eller på grill, og server for eksempel med båtpoteter og en deilig salat.

En annen bestselger er kyllingbryst surret i bacon, fylt med chaumes-ost og chorizo. Med så mange gode smaker i én rett kan du umulig gjøre feil.

Smeltet ost og friske grønnsaker

Grillmat består derimot ikke bare av kjøtt og fisk, tilbehør er selvsagt en nødvendighet. Derfor består Menys grillspesialiteter også av et utvalg spennende tilbehør som kan by på nye grillopplevelser.

Noen av disse tilbehørene skal serveres slik som de er, mens andre kan slenges på grillen sammen med kjøttet.

Smeltet ost blir aldri feil, og enhver anledning der du kan kombinere grillmat, grønnsaker og smeltet ost, er en gledens dag. Hos Meny får du deilig portobellosopp fylt med ostekrem som du kan slenge rett på grillen, og de trenger ikke mer enn åtte til ti minutter før de er klare. Eller du kan prøve deg på spisspaprika fylt med philadelphiaost, surret i stjernebacon.

Salater er heller ikke så dumt til grillmat. Prøv deg på gresk salat med fetaost, agurk, tomat, isbergsalat, rødløk og oliven – et friskt tilbehør som gjør seg godt til grillmat.

Og hvis du ønsker en salat med litt mer mat i, kan du gå for en gresk potetsalat der du får poteter med på kjøpet.

Du får også ferdige salater med røkt Lovisekylling, og her kan du velge mellom en tortellinisalat eller en mer klassisk Cæsarsalat.

Et annet spennende tilbehør du burde teste ut er en frisk brokkolisalat med rødløk og bringebær- og sherryvinaigrette. Oppskrift her