Rubs, glazer og marinader

Rubs, glazer og marinader
Hva er forskjellen?

MENY-Lauget består av fagfolk med lidenskap for mat. Det de har felles er et ekte engasjement, og en tro på at den som spiser bedre, lever bedre. Velger du produkter godkjent og anbefalt av MENY-Lauget, får du det ypperste som er å få kjøpt av mat i Norge. 

Hva er en rub? 

En rub inneholder krydder og sukker. Sukkeret karamelliseres underveis og gir en crispy og smakfull krydderskorpe på kjøttet. MENY-Lauget har utviklet de beste rubbene til grillmaten!

Marinade eller glaze? 

En marinade tilfører kjøttstykket syre og ulike kryddersmaker, slik at det blir mørere og mer smakfullt. Kjøttet bør marineres i minst to timer, helst over natten, da får smakene satt seg skikkelig.

TIPS: Mariner kjøttet i en pose.Da får du marinade på alle sider ogdet er lett å vende på det underveis.

En glaze skal påføres mens kjøttet er på grillen. Dette gir det en blank og smakfull overflate.Glazer er som regel sukkerholdige, så tilsett det på slutten av steketiden for å unngå at sukkeret blir brent.

Røkeflis

Røkeflis, eller -spon, brukes for å tilsette røyksmak til maten. MENY-Laugets røkeflis er tilsatt urter for ekstra god smak. Denne fuktes og legges på et ark aluminiumsfolie. Legg så arket rett på kullet, så røyk dannes. Røyken kan reguleres gjennom spjeldet på grillen.

Våre ansatte i butikk hjelper deg gjerne med anbefalinger rundt hvilke smaker som passer til hvilke råvarer.