Grillmat på tur

Grillmat på tur
Påsken er startskuddet for grillsesongen! Enten det er pølser rundt bålet, hjemmelaget hamburger i solveggen eller laks på grillen hjemme - det er alltid stemning for god grillmat og deilig tilbehør.

For deg som vil ut på tur er det ingenting som passer bedre enn deilige grillpølser. Hva er vel bedre enn å samles rundt bålet i påskesola? Hos MENY kan du velge mellom mange forskjellige varianter som faller i smak hos både store og små. Jacobs utvalgte har flere spennende smaker, blant annet currywurst og lammepølse. Snurr gjerne litt pinnebrød rundt pølsee for en ny vri.  

Oppskrift på pinnebrød her

Ostesmørbrød er også veldig godt på grillen og lages enkelt på forhånd. Legg skinke og ost på en brødskive og legg en ny brødskive på toppen. Smør litt smør på utsiden av brødet, ta litt grillkrydder på hver side og pakk de inn i aluminiumsfolie. Varm de på bålet i to-tre minutter på hver side og nyt et deilig måltid! Og du? Husk fyrstikker.

Ostesmørbrød er også veldig godt på grillen og lages enkelt på forhånd. Legg skinke og ost på en brødskive og legg en ny brødskive på toppen. Smør litt smør på utsiden av brødet, ta litt grillkrydder på hver side og pakk de inn i aluminiumsfolie. Varm de på bålet i to-tre minutter på hver side og nyt et deilig måltid! Og du? Husk fyrstikker.

Hamburger i solveggen

Skal du derimot være grillmester fra verandaen slår en saftig hamburger aldri feil. Kanskje har du lyst til å imponere med hjemmelaget hamburger, men ikke vet hvordan? Det er veldig enkelt:

- 600 g kjøttdeig

- 1 stk egg

- salt

- pepper 

Bland alle ingrediensene forsiktig sammen (ikke rør for mye, da blir de tørre). Smak til med salt og pepper og legg til det du måtte ønske som for eksempel chili, cheddar eller bacon. Del blandingen i fire og klapp burgerne flate, rundt 1,5 cm høyde er bra. Legg på grillen og voilà - deilig hjemmelaget burger! 

Det er heller ingen skam å kjøpe ferdig hamburgere, og MENY har et stort utvalg som smaker hjemmelaget og gjør seg godt på grillen.

- De dagene du ikke har tid til å lage hamburger selv, kan du kjøpe f.eks MENYs Angusburger med tørrsaltet bacon. Da får du noe kjapt og enkelt, men som likevel smaker hjemmelaget og godt. 

Ønsker du en kjøttfri variant er en vegetarburger midt i blinken. Prøv denne gode oppskriften!

Lyst på et sunnere alternativ? Prøv laks på grillen

Ønsker du et magrere alternativ til grillmaten er grillet fisk den perfekte løsningen. 

Grillet laks smaker utrolig godt og er veldig lett å tilberede: krydre laksen og legg den på det varmeste området på grillen, med skinnsiden ned. Når varmen stiger fra laksen og den blir lyserosa er den ferdig. Alt fra asparges, maiskolber, grillede grønnsaker eller en deilig mango- og avokadosalat smaker godt som tilbehør til laks. Da får du en mettende påskemiddag som både er god og sunn. 

Tilbehør

Middagen er aldri komplett uten tilbehør - det gjelder også når du griller. Enten du skal grille pølser, hamburger eller fisk - eller noe helt annet - godt tilbehør bør alltid inkluderes. Hvis du vil imponere litt ekstra rundt bålet kan tilbehør til pølse være en god potetsalat, hjemmelaget ketchup eller oppkuttet rødløk. 

Til en stor og mektig hamburger kan det være godt med en frisk salat ved siden av, for eksempel en lun grillet squash- og spinatsalat:

- 1 stk gul squash

- 1 stk grønn squash

- 65 g babyspinat

- mild olivenolje

- 2 håndfuller friske urter 

- bruk sitron og olivenolje som dressing over salaten  

Er du glad i mye smak anbefales ulike typer smør og dressinger for det lille ekstra. Jacobs utvalgte chilimajones er godt på både pølse og hamburger, og det deilige urtesmøret gir en frisk smak på laksen. Aiolien kan brukes på det man måtte ønske og er også god som dip til for eksempel pommes frittes.