Det beste du kan lage av høstens delikate råvarer

Gjør høsten til den beste tiden på kjøkkenet!

Supersunne og smaksrike rotfrukter som kålrot, persillerot, sellerirot, gulrot og pastinakk ligger og venter på å bli forvandlet til lunende supper, kraft, puréer og gryteretter. Eller drømmer de kanskje om å bli ovnsbakt og servert med et dryss maldonsalt ved siden av søndagssteken av okse eller elg? Gjør høsten til den beste tiden på kjøkkenet med sesongens deilige råvarer!

Klikk for oppskrift på ovnsbakte rotgrønnsaker. 

Klikk for oppskrift på klassisk oksestek med rødvinssaus. 

 

 

Klikk for oppskrift på deilig elgstek med röstipoteter, glaserte beter og grønnsaker. 

Purerte rotfrukter er deilig tilbehør til høstens fisk eller kjøtt. Skrell grønnsakene, skjær dem i terninger og kok dem møre i saltet vann. Purér dem med stavmikser og gi dem en klatt smør, og gjerne en skvett fløte. Fløyelsmykt tilbehør proppfullt av høstsmak og vitaminer! Tilsett gjerne litt av sesongens aromatiske norske epler for en syrlig snert på rotpuréen. Se oppskrift her. 

”Skogens gull”, eller kantareller, er noe av det aller beste høsten har å by på. Smørstek dem og server på ristet brød. Snadder!

Blir det sopptur en søndag? Mange er usikre på hvordan de skal håndtere skogsopp og hvilke forholdsregler de skal ta. Klikk her for en liten soppskole for alle som vil lære mer om det lekreste som fuktige skogbunner har å by på. 

Gled venner og familie med en deilig og annerledes høstlunsj! Servér en lun soppsalat toppet med posjert egg og hvitløkskrutonger.

Se oppskrift her.

Eller hva med en varm og kremet skogsoppsuppe? Knallgodt med hvitløksbrød ved siden av!

Klikk for oppskrift på soppsuppe. 

Ellers er kantareller selvskrevene som tilbehør til rosastekt carré av sesongens beste lam. Her er en oppskrift hvor også sesongens blåbær for være med i sausen. 

Selvsagt passer smørstekte kantareller også perfekt til en rosastekt reinsdyrplomme, sammen med rødvinssaus og sellerirotpuré. Dette er søndagsmiddag som vil glede og imponere! 

Oppskrift på reinsdyrplomme finner du her.