Vilt godt!

Norske skoger, fjell og vidder huser noen av våre ypperste delikatesser: Viltkjøtt. Sett elg, rype, hjort eller reinsdyr på menyen og vinn alle matglade hjerter rundt bordet!

Selv om du ikke går på jakt selv, er det heldigvis fullt mulig å nyte lekkert viltkjøtt når høstmørket faller på.

Hos MENY har vi et rikt utvalg av både de mest tradisjonelle vilttypene som elg, rype og reinsdyr til mer eksotiske innslag som fasan.

Vilt passer perfekt sammen med andre typiske høstråvarer. Sopp, bær og knasende sunne rotgrønnsaker harmonerer akkurat slik det skal med den kraftige viltsmaken.

Eller hva med å prøve kastanje som tilbehør? Til eksklusivt kjøtt av hjort er dette festmat!

Oppskrift på hjortefilet med risotto, kastanjepuré og sopp her. 

Det aller meste av viltkjøtt er magert, så både fløte, smør, rømme og brunost kan gjerne være med i en tykk, god saus ved siden av kjøttet.

Eller hva med å la en høstfrukt som plomme få akkompagnere elgkjøttet? Det gir en nydelig syre- og sødmebalanse til det mørke kjøttet.

Prøv helstekt indrefilet av elg. 

Høstens beter er proppfulle av både smak og farge. Ha dem som tilbehør til en rustikk elgstek. La elgen få langtidssteke med steketermometer, så får du saftig og mørt kjøtt. Husk å la steken hvile før du skjærer i den!

Elgstek med röstipoteter, glaserte beter og grønnsaker

Grip muligheten høsten gir, og invitér på festmiddag. Servér en rosastekt reinsdyrplomme mør som smør.

Eller briljer med ovnsstekte rypebryst med fløtesaus og mandelpotetmos. Pass på tilberedningstiden så rypekjøttet ikke blir for godt stekt. Litt rosa kjøtt er mørest og saftigst.

Her finner du oppskrift på ovnsstekt rypebryst. 

 

Lyst til å lage en skikkelig høstpizza til helgekosen? Bruk skav som topping! Disse løvtynne, møre skivene av viltkjøtt tilberedes lynraskt. Klikk for oppskrift. 

Skav er også selvskreven i viltgryte. En rimelig og lun høstrett som virkelig setter den rette stemningen både til hverdag og helg. Oppskrift på deilig viltgryte finner du her.