Det beste av vilt

Norske skoger, fjell og vidder huser noen av våre ypperste delikatesser: Viltkjøtt. Sett elg, rype, hjort eller reinsdyr på menyen og vinn alle matglade hjerter rundt bordet! Her finner du gode oppskrifter med høstens beste råvarer.

Selv om du ikke går på jakt selv, er det heldigvis fullt mulig å nyte lekkert viltkjøtt når høstmørket faller på.

Hos MENY har vi et rikt utvalg av både de mest tradisjonelle vilttypene som elg, rype og reinsdyr til mer eksotiske innslag som fasan.

Vilt passer perfekt sammen med andre typiske høstråvarer. Sopp, bær og knasende sunne rotgrønnsaker harmonerer akkurat slik det skal med den kraftige viltsmaken.

HJORT

Hjort er utrolig mørt og godt kjøtt. Lag et måltid med hjort hvor smaken av vilt tas igjen i tilbehøret. Server hjort med risotto, og i litt lønnesirup blandet sammen med grønnsakene foe en god sødme.

Det aller meste av viltkjøtt er magert, så både fløte, smør, rømme og brunost kan gjerne være med i en tykk, god saus ved siden av kjøttet.

Tilbehør til vilt

Tilbehør er en viktig del av viltmåltidet. De rette grønnsakene er med på å...

LAG NOE GODT AV ELGKJØTT

Høstens beter er proppfulle av både smak og farge. Ha dem som tilbehør til en rustikk elgstek. La elgen få langtidssteke med steketermometer, så får du saftig og mørt kjøtt. Husk å la steken hvile før du skjærer i den!

lgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. lgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner.

Viltburger til helgekosen

Lyst til å lage en skikkelig høstburger til helgekosen? Lag en viltburger av elgkjøtt med høstens ferske kantareller, sprøstekt bacon og hjemmelagde potetbåter.

En real elgburger er suveren mat for de fleste. En real elgburger er suveren mat for de fleste.

LAG NOE GODT AV RYPE

Rype er kjempegod mat og ekstra god er den om den er selvskutt og servert med en god jakthistorie til. Rypekjøtt er mørkt og smaksrikt, men kan fort bli litt tørt om det stekes for lenge.

Briljer på kjøkkenet med ovnsstekte rypebryst med fløtesaus og mandelpotetmos. Pass på tilberedningstiden så rypekjøttet ikke blir for godt stekt. Litt rosa kjøtt er mørest og saftigst.

Dette er festmat og denne oppskriften har det beste av tilbehør og saus til rypemiddagen! Dette er festmat og denne oppskriften har det beste av tilbehør og saus til rypemiddagen!

REINSDYR

Grip muligheten høsten gir, og invitér på festmiddag!

Den unike og deilige smaken på reinsdyrkjøtt byr på gode minner for mange og serveres gjerne med sesongens sopp og rørte tyttebær.  Plomme er et annet navn på flatbiffen, som er en del av låret.

Skav er også selvskreven i viltgryte. En rimelig og lun høstrett som virkelig setter den rette stemningen både til hverdag og helg. 

Enkel og rask viltgryte med reinskav gir smak av høst. Enkel og rask viltgryte med reinskav gir smak av høst.