Mat til oktoberfest – 5 gode oppskrifter

Mat til oktoberfest – 5 gode oppskrifter
Inviter til fest med Oktoberfestmat! Oktoberfest, lokalt også kalt Wiesn, er en stor ølfestival som holdes over 16 dager sist i september og først i oktober hvert år. Her finner du oppskrifter og tips til oktoberfest inspirert av tysk mat og bayersk tradisjon.

Dekk langbord, bruk benker som sitteplass, server mørk øl og masse god mat – og da gjerne tysk tradisjonsmat som svineknoke, sauerkraut og pretzel. 

Her er fem tips til gode oppskrifter!

Eisbein og sauerkrat
Eisbein-og-sauerkraut
Imponer gjestene med denne ultimate tradisjonsretten. Eisbein, som også blir kaldt Haxe eller Hachse, er saftige svineknoker servert med deilig sauerkraut.

Se hvordan du lager den her.

Hjemmelaget surkål

Hjemmelaget surkål

 Et oktoberfest-måltid består ofte av mye kjøtt. Da kan det være lurt å lage litt tilbehør som letter måltidet, og det er lite som slår en skikkelig hjemmelaget surkål! Mmm.

Oppskriften finner du her

Sauerkraut

Sauerkraut

Sauerkraut ligner på norsk surkål, men den er fermentert. Det er viktig at den får fermentere i minimum 5 dager, men gjerne oppmot 6 uker hvis du har tid. 

Oppskriften finner du her

Grove bratwurst med potetmos og spinat

Grove bratwurst med potetmos og spinat

… Og når vi først er inne på deilig bratwurstpølse – hva med å prøve denne favoritten? Enten du velger den hjemmelagde varianten eller en ferdiglaget en, lover vi god stemning. Server sammen med potetmos, spinat og bakte cherrytomater.

Oppskriften finner du her

Tips! Hos MENY finner du et stort utvalg av bratwurst-pølser, fra blant andre Jacobs Utvalgte og økologiske fra Grøstad. Se utvalget her!

Ekte tysk pretzel

PretzelsPretzel er mykt bakverk med salt på toppen og formet som en kringle, også kjent som saltkringle på norsk. Pretzel er spesielt populære sammen med øl – og hva passer vel bedre når tema er oktoberfest?

Slik lager du den.  

God oktoberfest! 

 

Relaterte artikler