Tips til bedre hverdagsmiddager

Tips til bedre hverdagsmiddager

Lei av å tenke ut nye middager hver dag? Handler du uøkonomisk og kaster for mye av maten? Les videre, lær deg å planlegge ukesMENYen og bli en smartere innkjøper.

I en travel hverdag er det krevende å finne på innbydende og varierte hverdagsmiddager. Derfor har MENY tatt ansvar og laget løsninger som gjør det enklere, billigere og mer effektivt å handle inn hverdagsmaten.

Vi lar den erfarne kokken, ferskvaresjefen og medlem av MENY-Lauget, Øystein Eie hos MENY Tuven i  Notodden forklare.

– Som travel småbarnspappa for våre tre på 2, 4 og 6 vet jeg alt om hvor krevende hverdagen kan være. Alltid litt ”på hæla” for å rekke barnehager, barnebursdager og tenke ut ukens middager. Men – heldigvis har både vi og MENY funnet gode løsninger som gjør livet enklere, forteller ferskvaresjefen med kokkebakgrunn fra blant annet Frognerseteren restaurant, Holmenkollen restaurant, Hotell Opera ved Sentralbanestasjonen, Bagatelle og fra japansk cruiseskip.

Spis godt, selv om du har det travelt

– I butikken finner du en rekke raske middagsløsninger, både i varmeskapet og i kjølediskene. I varmeskapet har vi flere retter som er klare til å nytes med det samme - alene eller sammen med godt tilbehør.

I kjøledisken finner du våre egne ferdigretter merket med ”Våre raske middager” som vi gir deg 3 for 2 på, slik at du kan mikse din egen middag. Raskt og enkelt!

Du finner også mange gode middagsoppskrifter på MENY.no og i appen MinMENY, som er laget med tanke på folk som har en travel hverdag – og som likevel prioriterer å spise god mat som lages raskt. På de neste sidene får du noen gode og raske hverdagsoppskrifter du kan prøve ut.

Øysteins tips til god planlegging av uka

Tips 1: Hovedhandel

Gjør hovedhandelen 1-2 ganger i uken – for eks. mandag og fredag. Ta hverdagsinnkjøpene for første del av uken og helgeinnkjøpene for andre del.

Noen av våre mest populære fiskeoppskrifter er: 

Tips 2: Ukesmeny

Sett opp en ukesMENY. Beregn mengde mat for riktig antall personer. Husk at hos MENY skjærer vi opp porsjonsstykker i ferskvaredisken.

Tips 3: Spis bedre

Tenk ”Spiser du bedre – lever du bedre” og kjøp etter prinsippet grønnere, grovere, renere. Fisk to ganger i uken og mye friske grønnsaker.

Tips 4: Restedag

Torsdag er en god restematdag. Lag restemiddag av maten fra de tre første dagene i uken. Husk at all mat kan brukes på nytt!

Hva med å prøve omelett med stekt ris

Omelett med stekt ris er en mettende omelett hvor du kan bruke rester fra tidligere i uken. Lag en god middagsomelett med løk, ingefær, ris og det du har igjen av rester av kjøtt og grønnsaker. Enkel og god restemiddag!

Tips 5: Oppskrifter

På MENY.no og i appen MinMENY finner du flere oppskrifter enn du kan drømme om – det er bare å velge fritt. Her finner du også en digital handleliste.

Les mer om MinMENY her