En litt bedre jul

Jacobs Utvalgte er en kvalitetserie hos MENY som gjør det enklere for deg å finne de beste produktene når du er i butikken. I desember finner du også Jacobs Utvalgte juleprodukter i butikken. Bruker man litt bedre råvarer og ingredienser blir både smaken og juleopplevelsen... vel, litt bedre bare.
Jacobs Utvalgte ribbe

Spesielt utvalgte gourmetribber fra store svin. Håndskåret og perfekt marmorert, med mye kjøtt og mye smak. Ribbene fryses, slik at du kan sikre deg den beste ribba i god tid før jul. Finnes kun i begrenset antall. Ribba ble kåret til årets kjøttprodukt i ”Det norske måltid” i 2016.

Jacobs Utvalgte pinnekjøtt

Pinnekjøtt av Høgfjellslam, som beiter i fjellområder 800m over havet. De spiser saftig og næringsrikt gress, som gir gode vekstvilkår. Salting, modning, røking og tørking av kjøttet er håndverksmessig gjort og basert på lokale resepter og historiske tradisjoner. Produktet har Beskyttet geografisk betegnelse. 

Jacobs Utvalgte medisterkaker

Medisterkaker av svinekjøtt, som er håndstekte, grove og saftige. Passer perfekt sammen med julemiddagen, eller alene servert med kokte poteter, brun saus og surkål.

Jacobs Utvalgte julepølse

Jacobs Utvalgte julepølse er en tradisjonell og smaksrik julepølse laget av kjøtt fra Jæren Smak svin, etter gammeldags gårdsoppskrift. Julepølsen er kjøttrik med en kjøttandel på 73,6%. En god julepølse skal inneholde en del fett. Med kjøtt fra Jæren Smak svin blir dette ivaretatt, og sammen med fløte og tradisjonelle julekrydder som allehånde, nellik, muskat, hvit pepper og ingefær får man den gode smaken. Jacobs Utvalgte julepølse er perfekt som hovedrett til to personer eller som tilbehør til Jæren Smak ribbe eller annen julemat. 

Jacobs Utvalgte Vossakorv

Klassisk vossakorv fra Voss. Laget av storfe, svin og får. Pølsa er saftig og grov og er merket med Spesialitet-merket.

 

 

Jacobs Utvalgte Lutefiskbacon

Jacobs Utvalgte Lutefiskbacon er tørrsaltet bacon i terninger, laget av renskårede stykningsdeler fra Jæren Smak. Baconet er tørrsaltet og røkt over bøkespon. 

 

Jacobs Utvalgte lagsylte

Jacobs Utvalgte sylte er laget etter tradisjonell oppskrift, med renskåret svinekjøtt fra Jæren Smak, pepper, salt og nellik. Kjøttet kokes og ternes og blir deretter krydret og lagt lagvis i form med gode skiver spekk imellom. 

Jacobs utvalgte lammerull

Lammerullen er basert på en gammel oppskrift av renskåret lammebog og krydret med pepper, ingefær og timian. Spekket er blandet inn i kjøttstrukturen og gir derfor en bedre fettfordeling. Lammerullen presses og kokes før den skjæres i tynne skiver. 

Jacobs Utvalgte Juleskinke

Jacobs Utvalgte juleskinke er laget av renskåret lårkjøtt fra Jæren Smak svin. Skinken er langtidskokt i kokepose og smaksatt med malt nellik. Skinken er upresset for mest mulig naturlig utseende og konsistens. 

Jacobs Utvalgte Sennepsskinke

Jacobs Utvalgte sennepsskinke er laget av renskåret lårkjøtt fra Jæren Smak svin. Kjøttstykkene blir saltet og pepret, og smaksatt med henholdsvis to typer sennep og brunt sukker. Skinken er langtidskokt i kokepose. Den er upresset for mest mulig naturlig utseende og konsistens.

Jacobs Utvalgte Fjellmandelpoteter

Jacobs Utvalgte Fjellmandelpoteter er jevnt store poteter dyrket i fjellregionen i Østerdalen. Poteter i disse områdene vokser høyere over havet og har derfor en bedre smak, farge og konsistens. Mandelpotet er en potet med høyt tørrstoffinnhold og er derfor rask å tilberede. Fordi alle potetene er jevnstore er det også lett å lykkes med et godt kokeresultat.

Jacobs Utvalgte Valnøtter

Valnøtter av typen Chandler. Nøtter av beste kvalitet fra de grønne og frodige skogene i Yosemite og langs Sacramento-elven i USA.

 

Jacobs Utvalgte Hasselnøtter

Tonda gentile romana-nøtter av beste kvalitet. Den mest anerkjente varianten av hasselnøtter fra det varme og grønne landskapet i Alta Tuscia i Italia. 

 

Jacobs Utvalgte julelakris - Limited edition

Jacobs Utvalgte håndlaget lakriskuler er drasjert med deilig sjokolade. Julevarianten er laget med mørk sjokolade, appelsinsmak og crisp. Kulene har en nydelig kobberfarge. 

Jacobs Utvalgte gløgg

Jacobs Utvalgte gløgg har balansert smak og er ekstra god. Den kommer i følgende varianter: 

Solbærgløgg - En gløgg med tydelig kryddersmak godt balansert med bær. Kan mer enn gjerne blandes med rødvin, noe som vil løfte og utfylle krydderblandingen. En gløgg for den som ønsker noe mer enn søt varmdrikk!

Krydret gløgg - Denne spiller på den originale smaken, i en mer moderne form. Den er ikke for søt, gir et tydeligere preg av nellik og ingefær. Dette er den aller beste utgaven av en original gløgg!

Eplegløgg - En gløgg som en motvekt til original gløgg. Frisk smak av eple og krydder. Den er ikke for søt. Litt voksen i smaken.

Jacobs Utvalgte gløggmiks

En gløggmiks til å mikse sammen med ferdig gløgg. Kommer i følgende varianter:

Gløggmiks med rosin - En premium gløgg fortjener en premium gløggmix. Blanding av førsteklasses råvarer som skåldede mandler og både sorte og gule rosiner. Dette gir et fint fargespill og gode smaker av sødme og konsistens.

Gløggmiks med eple - Premium gløggmix til selskapet. Førsteklasses råvarer som skåldede mandler, frysetørket eple og tranebær. Dette gir både friskhet, sødme, konsistens og struktur og bidrar til en fantastisk gløggopplevelse!