En litt bedre jul

En litt bedre jul

Bruker du litt bedre råvarer og ingredienser, blir både smaken og juleopplevelsen bedre.

Du har garantert mye på handlelisten til jul, og det kan være vanskelig å vite hvilke produkter du skal gå for. Derfor har vi gjort det lettere for deg med kvalitetsserien Jacobs Utvalgte. 

Jacobs Utvalgte ribbe

Jacobs Utvalgte Dry Aged-ribbe er en saftig og mør tørrmodnet ribbe fra utvalgte dyr. Ribba tørrmodnes på Trondheim Slaktehus uten bruk av emballasje, i kontrollert temperatur og luftfuktighet. Dette er en gammel modningsmetode som gir kjøttet en ekstra karakter og spesielt god smak. Tørrmodning gir også en porøs og sprø svor. 

Dry Aged-ribba kommer i et begrenset volum, ta kontakt med din lokale MENY-butikk for å sjekke tilgjengelighet. 

Jacobs Utvalgte pinnekjøtt

Pinnekjøtt av Høgfjellslam, som beiter i fjellområder 800m over havet. De spiser saftig og næringsrikt gress, som gir gode vekstvilkår. Salting, modning, røking og tørking av kjøttet er håndverksmessig gjort og basert på lokale resepter og historiske tradisjoner. Produktet har Beskyttet geografisk betegnelse. 

Jacobs Utvalgte medisterkaker

Medisterkaker av svinekjøtt, som er håndstekte, grove og saftige. Passer perfekt sammen med julemiddagen, eller alene servert med kokte poteter, brun saus og surkål.

RIBBE TIL JUL: Lite slår en full ribbetallerken med medisterpølse og tilbehør til jul. RIBBE TIL JUL: Lite slår en full ribbetallerken med medisterpølse og tilbehør til jul.

Jacobs Utvalgte julepølse

Jacobs Utvalgte julepølse er en tradisjonell og smaksrik julepølse laget av kjøtt fra Jæren Smak svin, etter gammeldags gårdsoppskrift.

Julepølsen er kjøttrik med en kjøttandel på 73,6% – en god julepølse skal inneholde en del fett. Med kjøtt fra Jæren Smak svin blir dette ivaretatt, og sammen med fløte og tradisjonelle julekrydder som allehånde, nellik, muskat, hvit pepper og ingefær får man den gode smaken.

 Jacobs Utvalgte julepølse er perfekt som hovedrett til to personer, eller som tilbehør til Jæren Smak ribbe eller annen julemat. 

Jacobs Utvalgte Vossakorv

Klassisk vossakorv fra Voss er laget av storfe, svin og får. Pølsa er saftig og grov og er merket med Spesialitet-merket.

JULEMAT: Julepølse fra Jacobs Utvalgte er en kjøttrik og god pølse. JULEMAT: Julepølse fra Jacobs Utvalgte er en kjøttrik og god pølse.

Jacobs Utvalgte lagsylte

Jacobs Utvalgte sylte er laget etter tradisjonell oppskrift, med renskåret svinekjøtt fra Jæren Smak, pepper, salt og nellik. Kjøttet kokes og ternes og blir deretter krydret og lagt lagvis i form med gode skiver spekk imellom.

Jacobs utvalgte lammerull

Lammerullen er basert på en gammel oppskrift av renskåret lammebog og krydret med pepper, ingefær og timian. Spekket er blandet inn i kjøttstrukturen og gir derfor en bedre fettfordeling. Lammerullen presses og kokes før den skjæres i tynne skiver.

Jacobs Utvalgte Juleskinke

Jacobs Utvalgte juleskinke er laget av renskåret lårkjøtt fra Jæren Smak svin. Skinken er langtidskokt i kokepose og smaksatt med malt nellik. Skinken er upresset for mest mulig naturlig utseende og konsistens. 

SKINKE TIL JUL: Lag smakfulle småretter med julens skinker. SKINKE TIL JUL: Lag smakfulle småretter med julens skinker.

Jacobs Utvalgte Sennepsskinke

Jacobs Utvalgte sennepsskinke er laget av renskåret lårkjøtt fra Jæren Smak svin. Kjøttstykkene blir saltet og pepret, og smaksatt med henholdsvis to typer sennep og brunt sukker. 

Skinken er langtidskokt i kokepose, og er upresset for mest mulig naturlig utseende og konsistens.

Jacobs Utvalgte Fjellmandelpoteter

Jacobs Utvalgte Fjellmandelpoteter er jevnt store poteter dyrket i fjellregionen i Østerdalen. Poteter i disse områdene vokser høyere over havet og har derfor en bedre smak, farge og konsistens.

Mandelpotet er en potet med høyt tørrstoffinnhold og er derfor rask å tilberede. Fordi alle potetene er jevnstore, er det også lett å lykkes med et godt kokeresultat.

Jacobs Utvalgte Lutefiskbacon

Jacobs Utvalgte Lutefiskbacon er tørrsaltet bacon i terninger, laget av renskårede stykningsdeler fra Jæren Smak. Baconet er tørrsaltet og røkt over bøkespon. 

LUTEFISK MED BACON: For mange er lutefisk tradisjon i julen – servert med blant annet lutefiskbacon, ertestuing og poteter. LUTEFISK MED BACON: For mange er lutefisk tradisjon i julen – servert med blant annet lutefiskbacon, ertestuing og poteter.

Jacobs Utvalgte Valnøtter

Valnøtter av typen Chandler. Nøtter av beste kvalitet fra de grønne og frodige skogene i Yosemite og langs Sacramento-elven i USA.

Jacobs Utvalgte Hasselnøtter

Tonda gentile romana-nøtter av beste kvalitet. Den mest anerkjente varianten av hasselnøtter fra det varme og grønne landskapet i Alta Tuscia i Italia. 

PERFEKT I JULEN: Valnøtter kan brukes i både matretter og desserter, og smaker nydelig i kombinasjon med ost og honning. PERFEKT I JULEN: Valnøtter kan brukes i både matretter og desserter, og smaker nydelig i kombinasjon med ost og honning.

Jacobs Utvalgte gløgg

Jacobs Utvalgte gløgg har balansert smak og er ekstra god. Den kommer i følgende varianter: 

Solbærgløgg 

En gløgg med tydelig kryddersmak godt balansert med bær. Kan mer enn gjerne blandes med rødvin, noe som vil løfte og utfylle krydderblandingen. En gløgg for den som ønsker noe mer enn søt varmdrikk!

Krydret gløgg 

Denne spiller på den originale smaken, i en mer moderne form. Den er ikke for søt, gir et tydeligere preg av nellik og ingefær. Dette er den aller beste utgaven av en original gløgg!

Eplegløgg

En gløgg som en motvekt til original gløgg. Frisk smak av eple og krydder. Den er ikke for søt. Litt voksen i smaken.

EN FAVORITT: Gløgg hører julen med. Inviter venner og kjente over på deilig gløgg. EN FAVORITT: Gløgg hører julen med. Inviter venner og kjente over på deilig gløgg.

Jacobs Utvalgte gløggmiks

En gløggmiks til å mikse sammen med ferdig gløgg. Kommer i følgende varianter:

Gløggmiks med rosin 

En premium gløgg fortjener en premium gløggmix. Blanding av førsteklasses råvarer som skåldede mandler og både sorte og gule rosiner. Dette gir et fint fargespill og gode smaker av sødme og konsistens.

Gløggmiks med eple 

Premium gløggmix til selskapet. Førsteklasses råvarer som skåldede mandler, frysetørket eple og tranebær. Dette gir både friskhet, sødme, konsistens og struktur og bidrar til en fantastisk gløggopplevelse!