Produkter av Jacobs Utvalgte Lerstang kylling

Produkter av Jacobs Utvalgte Lerstang kylling
Jacobs Utvalgte Lerstang kylling kommer som seks produkter. Tre av dem er naturelle og tre er marinerte. Marinaden er utviklet av pølsemaker Kristian Andersen hos Gårdsand i samarbeid med MENY-Lauget.

Hel kylling naturell 

Tilberedningstips: egner seg til helgrilling på spyd eller helsteking i ovn. Fyll den gjerne med brød og hvitløk, en god olivenolje, salt og pepper. Vil du ha litt ekstra spennende smak, løfter du skinnet fra kyllingen og fyller med godt smør, salt, pepper, hvitløk og persille eller stekt sopp og bacon.

Kyllinglår naturell eller marinert 

Tilberedningstips: benes ut og stekes i panne med sopp og sjalottløk. Stek først med skinnsiden ned. Låret er den absolutt beste delen av kyllingen fordi det er mye fett der som gir ekstra god smak. For øvrig er det alltid godt med små delikatessepoteter til.  

Kyllingbryst naturell eller marinert 

Tilberedningstips: Bank en filet og fres duxelles – en blanding av finhakket sopp og sjalottløk i pannen. Legg blandingen i den bankede kyllingfileten og rull sammen fileten som en pølse. Pakk i plastfilm, og la trekke til 70°C kjernetemperatur (12-14 minutter). Fjern plasten og skjær opp i skiver. 

Kyllingvinger marinert

Tilberedningstips: egner seg til grilling på indirekte varme eller stekt i ovn. Server med en frisk coleslaw tilsatt revne epler og litt sitron. Ellers smaker det godt sammen med en frisk salat og ferskt brød.