Dette må du ha på handlelisten til jul

Den ultimate handlelisten til jul får du her.

Til julefrokosten 

Årets beste frokost er verdt å vente på. Til jul og romjul tar man seg gjerne ekstra god tid med frokosten, og det med god grunn.

Her er det du trenger:  

  • Sylte
  • Lammerull
  • Leverpostei
  • Juleskinke
  • Røykelaks
  • Gravlaks
  • Sild
  • Diverse ost 
  • Jacobs Utvalgte Brød (kjøp gjerne havstekte brød, så kan du steke brødet i 15 minutter den dagen du trenger det. Da har du smaken av nybakt brød hver dag i hele jula).
  • MENY-lagde påleggsalater
  • Edamer juleost
  • Sennep 
  • Juice 
  • Smør
  • Kaffe
  • Te
  • Lefse
  • Julebrød 

Til julemiddagen 

Hva som står på bordet i de norske hjem på julaften varierer ofte. Her har vi laget handleliste basert på de vanligste menyene. 

Ribbemiddag pr pers:

  • 500 g ribbe 
  • 2 stk medisterkaker 
  • 80 g medisterpølse
  • 200 g mandelpotet
  • 50 g svisker
  • 100 g surkål eller rødkål
  • 1 Abrosia eple
  • 2 lefser

Tips!

Hvis du vil lage surkålen selv, så trenger du kun kål, karve, eddik og eventuelt litt eple. Enkelt, og enda bedre. Oppskrift finner du her

Pinnekjøtt

  • 350-500 g pinnekjøtt 
  • 100 g vossakorv/grovpølse 
  • 200 g kålrot
  • 1/2 dl fløte
  • ½ ss smør
  • 1 ss sennep
  • 200 g poteter 

Lutefisk

  • 500 g Lutefisk (noen spiser opp mot 1 kg)
  • 50 g Bacon til lutefisk 
  • 200 g mandelpotet
  • 100 g grønne erter
  • 1 ss smør
  • 2 lefser

Torsk

  • 500 g Torsk hel, i skiver
  • 200 g poteter
  • 2 ss smør
  • 2 stk gulrot

Til julekosen

Julen er tiden for å kose seg... 

  • Kaffe
  • Te
  • Jacobs Utvalgte Lakriskuler
  • Biscotti
  • Julekaker (enten ferdige, eller hjemmelagde) 
  • Gløgg 
  • Gløggmix 
  • Nøtter 
  • Sjokolade 
  • Marsipan 

Tips!

Få storhandelen levert på døra. Les mer om MENY Nettbutikk her!  

Til romjulen

Romjulen er ofte tiden for familieselskaper, enten i form av frokost, brunsj, lunsj eller middag. Julen består av mye mat, og ofte mye rester. Med enkle grep gjenoppstår restene som nye, spennende og gode retter – men det krever ofte av man har visse basisvarer i hus: 

  • Flatbrød 
  • Lefser 
  • Smør 
  • Brød 
  • Sennep 
  • Smørost 
  • Egg 

Basisvarer (som kan være kjekt å ha i hus)

  • Risengryn: både til grøten på lille julaften, og til risengrynsgrøten på selve kvelden 
  • Mandler: Husk å kjøpe mandel til grøten. Kjøp litt ekstra, så du kan ha en bolle stående fremme som snaks i jula.
  • Ambrosia epler: julens sprøeste og beste epler. Gode som mellommåltid, men passer også fantastisk som tilbehør til julematen. 
  • Smør: Godt meierismør er godt på brødskiva eller lefsa i jula, men hever også smaken på julekakene og på kålrabistappa og ertepureen.
  • Klementiner: Ha en stor kurv stående fremme. Sprer lukt og smak av jul i huset, samtidig som de holder influensaen unna.
  • Fløte: En viktig ingrediens i julens desserter, men også godt i kålrabistappen.
  • Mel 
  • Sukker 

PS: Her har du åpningstidene for MENY i jula.