Hverdagsmat i julen

Med et kjøleskap som bugner ekstra av gode råvarer opp mot jul, er det ikke vanskelig å finne noe godt til hverdagsmiddagene.

Med et kjøleskap som bugner ekstra av gode råvarer opp mot jul, er det ikke vanskelig å finne noe godt til hverdagsmiddagene.

Se våre Faste Julepriser

Både julepølse, ribbe og kalkunbryst kan få nye drakt på en vanlig onsdag eller mandag.

Ribbe til hverdags 

Har du ribberester eller fersk ribbe, er dette perfekt sammen med asiatiske smaker som ingefær, chili, hvitløk og soya. Skjær ribben i terninger og wok den sammen med friske grønnsaker og nudler, så får du en liten krydret pause fra brun saus og poteter.

Er tiden knapp til middag, eller vil du bare ha en ekstra god lunsj? 

Lag høye smørbrød på dansk maner med rester av både ribbe, julepølse eller skinkestek. Topp smørbrødene med rødkål, rødbete, sviske, eple, god sennep og sylteagurk.

Husk at du får nystekt ribbe i varmeskapet i din MENY-butikk. Perfekt for deg som vil ha en smak av julen i en hektisk hverdag. 

Julepølse 

Julepølse eller vossakorv kan brukes i wok, og får fin balanse med syre og sødme hvis du også tilsetter eple sammen med grønnsakene.

Oppskrift på julewok finner du her. 

Pasta med smak av jul 


Alle typer pasta lar seg også lett kombinere med både pølse, medisterkake i terninger og grønnsaker. Dette blir lett en ny familiefavoritt.

Medisterdeig 

Medisterdeigen kan gjerne bli til supersaftige lørdagsburgere eller kjøttboller til pastaen på en tirsdag. Krydre medisterdeigen med hvitløk og urter, så får du smaken av både jul og hverdag. Du kan også lage små tapasboller av medisterdeigen, så har du en fantastisk tapasrett. 

Medisterpølser på rugbrød

Julesalat

Lag kjempegodt tilbehør av juleråvarene som ligger i grønnsaksskuffen. Rødkål og kål blir til en knasende frisk og sprø salat når de finrives og blandes med olivenolje, eddik, salt og pepper. Ha gjerne noen rosiner og eplebiter i salaten også for å få sødme. Like godt til fredagspizza som til onsdagslaks.