Dette serverer du på julebordet og julefesten

Dette serverer du på julebordet og julefesten

På jakt etter inspirasjon til julens mange selskaper? Uansett om du ønsker å servere lutefisk, rakfisk, pepperkaker eller snacks – de beste tipsene får du her.

Desember er tiden for å samle venner og familie rundt bordet. Sesongens matvarer, som lutefisk og rakfisk er gode anledninger til å invitere til de klassiske lagene, men også julekaker og andre klassiske julesmaker er perfekte grunner til å samle dine nærmeste. 

Send ut invitasjonene allerede tidlig i desember, så er du sikker på at alle du ønsker skal være der har mulighet til å komme.
Inviter venner og familie på pepperkakebaking i helgen eller på en helt vanlig tirsdagkveld i førjulstiden. Inviter venner og familie på pepperkakebaking i helgen eller på en helt vanlig tirsdagkveld i førjulstiden.

Pepperkakebaking

Pepperkaker og gløgg hører førjulstiden til. Finn frem en stor gryte, litt julemusikk, pynt og pepperkakeformer, og du har alt du trenger for en hyggelig kveld sammen med venner og familie. 

Inviter til dekorering av pepperkakehus! Sett sammen pepperkakehuset på forhånd, så slipper du å stresse med det.

Inviter til dekorering av pepperkakehus! Inviter til dekorering av pepperkakehus!
4 tips til Pepperkakehuset

4 tips til Pepperkakehuset

Går du også for tradisjonell pynt på det årlige pepperkakehuset? Gjør noe...

Lutefisklag

Full av smak og med lange tradisjoner skaper lutefisken alltid stemning. For mange er lutefisklaget et fast innslag i førjulstiden, mens andre serverer den i romjulen. Sesongen starter i oktober og varer ut januar.

Prøv deg frem med tilbehøret. Har du for eksempel prøvd lutefisk med brunost?

For mange er lutefisklaget et fast innslag i førjulstiden. For mange er lutefisklaget et fast innslag i førjulstiden.

Rakfisklag 

Rakfisk er en av våre eldste matkulturskatter. Er det din tur til å arrangerer rakfisklaget, eller vil du starte en egen tradisjon med rakfisklag? Husk at tilbehøret er viktig, og at det er forskjell på smak.

Lag ferdige kanapéer med rakfisk som en snack sammen med apperitif før julebordet. Legg fisk, rømme, løk og rødbete på lefse. Rull sammen og skjær i serveringsstykker. Stikk en tannpirker igjennom for å holde på plass.

Vil du starte en egen tradisjon med rakfisklag? Vil du starte en egen tradisjon med rakfisklag?

Julebrunsj

Inviter familien til julebrunsj eller julelunsj i romjulen! La restene fra julemiddagen blir til nye retter, bak eller kjøp godt brød og finn frem eggerøre, laks, sild, ribbesylte, oster og kanskje noe søtt for å runde av måltidet? 

De 5 beste oppskriftene til brunsj i julen

De 5 beste oppskriftene til brunsj i julen

Lange, rolige julefrokoster som sakte går over i både brunsj og lunsj, er et...

Det er ikke alltid like lett å finne på noe nytt, men skal du ha brunsj eller lage et fristende tapasbord, er det mye godt og enkelt du kan lage småretter av fra julens råvarer og rester.
Lange, rolige julefrokoster som sakte går over i både brunsj og lunsj, er et absolutt høydepunkt i julen. Lange, rolige julefrokoster som sakte går over i både brunsj og lunsj, er et absolutt høydepunkt i julen.

Nyttårssnacks 

Nyttårssaften er den perfekte anledningen til å invitere venner og familie på besøk. Planlegger du å ha fest er det smart å sende ut invitasjonene tidlig, da dette er en dag de fleste legger planer i god tid. En nyttårsfest trenger heller ikke involvere en full middag: inviter gjestene til litt utpå kvelden, så spiser man heller selve nyttåsmiddagen hver for seg. Velger man å gjøre dette er snacks et must. 

Nyttårssnacks

Nyttårssnacks

Server spennende drikke og snacks på nyttårsaften! Her er tipsene

Dypp for eksempel moreller og jordbær i hvit eller mørk sjokolade og ulike typer kakepynt. Dekorativt og veldig godt!
Snacks et must på nyttårsfesten. Snacks et must på nyttårsfesten.