Julebord og julefest - dette serverer du

På jakt etter inspirasjon til julens mange selskaper? Uansett om du ønsker å servere lutefisk, rakfisk, pepperkaker eller snacks – de beste tipsene får du her.

Desember er tiden for å samle venner og familie rundt bordet. Sesongens matvarer, som lutefisk og rakfisk er gode anledninger til å invitere til de klassiske lagene, men også julekaker og andre klassiske julesmaker er perfekte grunner til å samle de nærmeste. 

Tips!

Send ut invitasjonene allerede tidlig i desember, så er du sikker på at alle du ønsker skal være der har mulighet til å komme. 

Pepperkakebaking

Pepperkaker og gløgg hører førjulstiden til. Finn frem en stor gryte, litt julemusikk, pynt og pepperkakeformer, og du har alt du trenger for en hyggelig kveld sammen med venner og familie. 

Alt om pepperkaker finner du her

Tips! 

Inviter til dekorering av pepperkakehus! Sett sammen pepperkakehuset på forhånd, så slipper du å stresse med det. 


Lutefisklag

Full av smak og med lange tradisjoner skaper lutefisken alltid stemning. For mange er lutefisklaget et fast innslag i førjulstiden, mens andre serverer den i romjulen. Sesongen starter i oktober og varer ut januar.

Hvordan du best serverer lutefisk finner du her! 

Tips!

Prøv deg frem med tilbehøret. Har du for eksempel prøvd lutefisk med brunost? 


Rakfisklag 

Rakfisk er en av våre eldste matkulturskatter. Er det din tur til å arrangerer rakfisklaget, eller vil du starte en egen tradisjon med rakfisklag? Husk at tilbehøret er viktig, og at det er forskjell på smak.

Alt om rakfisklaget, rakfisk og tilbehør finner du her. 

Tips!

Lag ferdige kanapéer med rakfisk som en snack sammen med apperitif før julebordet. Legg fisk, rømme, løk og rødbete på lefse. Rull sammen og skjær i serveringsstykker. Stikk en tannpirker igjennom for å holde på plass.


Julebuffet 

Inviter familien til julebuffet (også kalt julelunsj) i dagene etter julaften. Da er det mye god mat å ta av. 

Inspirasjon til hva du skal servere finner du her! 

Tips!

Det er ikke alltid like lett å finne på noe nytt, men skal du ha en snacks før middag eller lage et fristende tapasbord, er det mye godt og enkelt du kan lage småretter av fra julens råvarer og rester. Tips til Juletapas finner du her

Nyttårssnacks 

Nyttårssaften er den perfekte anledningen til å invitere venner og familie på besøk. Planlegger du å ha fest er det smart å sende ut invitasjonene tidlig, da dette er en dag de fleste legger planer i god tid. En nyttårsfest trenger heller ikke involvere en full middag: inviter gjestene til litt utpå kvelden, så spiser man heller selve nyttåsmiddagen hver for seg. Velger man å gjøre dette er snacks et must. 

Tips!

Dypp for eksempel moreller og jordbær i hvit eller mørk sjokolade og ulike typer kakepynt. Dekorativt og veldig godt! 

Flere tips til nyttårssnacks får du her. 


Tips!

Det er ikke bare maten som skaper festen. Tilbehør som konfetti, stjerneskudd og masker løfter festen. Bli inspirert her!