Julens lys

Julens lys
Vær kreativ når du skal lyse opp julen. Nedenfor får du gode tips om hvordan du kan lage fine løsninger med levende lys.

Sett kroner i epler og fest stearinlys på eller bruk kanelstenger og hyssing for å lage en fin lysdekorasjon. NB: husk å holde et øye med lysene, dekorasjoner som disse er ikke sikret i forhold til antenning. 

Frys ned grønne blader, bær, krydder i en form med vann eller bøtte etc. Sett telys i og bruk som islykt. 

Du kan gjøre det samme med et Norgessglass og vann og bruke vann i flytende form. 

Du kan også bruke fargerike flasker og sette stearinlys eller annen pynt i dem. 

Bruk valnøtter til å lage små lys. Skjær til stearin fra Telys og dyttet i et nøtteskall sammen med en veke. Eller smelt stearinlys (gamle rester) på vannbad i en bolle over en kjele med varmt vann. Veker kan man kjøpe eller bruke fra telys, eller bruke bomullstråd man dypper i smeltet stearin. Kan være lurt å sette valnøttskallet i en nøkkelring når man skal helle invarm smeltet stearin, slik at den står stødig. Man kan bruke alle slags former man skulle ha i skapet, gamle blikkbokser eller sandkakeformer er andre eksempler. Man kan bake valnøttene i ovnen på rundt 100 grader i ca en time, så er de lettere å åpne.

Appelsinlykter steg for steg

1. Skjær kun skallet rundt appelsinen ned til kjøttet.

2. Bruk en skje til å løsne skallet fra kjøttet

3. Vipp appelsinkjøttet ut av skallet så det halve skallet er intakt

4. Finn frem små pepperkakeformer og nellik

5. Bruk pepperkakeformene til å trykke ut mønstre i skallet

6. Pynt med nellik, her er det bare å bruke kreativiteten.