Kransekaketopper med smeltet sjokolade

Kransekaketopper med smeltet sjokolade
Hva med å prøve kransekaketopper dyppet i smeltet sjokolade?

Til denne oppskriften trengs kransekakedeig. Du kan enten kjøpe fiks ferdig hos MENY fra "jeg elsker deig", eller lage selv. Oppskrift finner du her.  

Kranekaketopper

Elt kransekakedeigen og eggehvite fra 1 egg godt sammen. Om du bruker flere bokser kransekakedeig, tilsett eggehvite fra ett egg pr boks. Dette gjør deigen smidig og lettere å forme til topper.

Ha deigen i sprøytepose med stor stjernetipp og form små topper. Stekes på 190 grader i 8-9 minutter. Avkjøles på rist, før de dyppes i sjokolade. Sett kakene i kjøleskapet til de stivner.

Smelting av sjokolade

Smelting over vannbad er en enkel og oversiktlig måte å bruke når du skal smelte sjokolade. Varm opp vann og la det holde en temperatur rett under kokepunktet.

Plasseren bolle som er større enn kjelen og sørg forat den ikke berører vannet. Ha i halvparten av sjokoladen du skal smelte og rør om av og tilden er helt flytende. Ta bollen av varmen og tilsett resten av sjokoladen.