Lag ditt eget julegodt

Lag ditt eget julegodt
Det er noe utrolig sjarmerende over hjemmelaget julegodteri. Sjokoladen drypper kanskje litt, nøttepynten henger på snei eller konfekten har litt ujevne kanter her og der, men det smaker så mye bedre enn ferdigkjøpt.

Marsipan, karameller, konfekt og småkaker er slett ikke vanskelig å lage selv. Når du først er i gang og har ingrediensene innomhus, kan det være greit å lage mer enn en type julegodt.

Ingrediensene for å lage julegodt varierer noe fra oppskrift til oppskrift men de vanligste ingrediensene er: 

  • Egg
  • Sukker
  • Kaffe
  • Kokesjokolade lys og mørk
  • Kokos og kokosfett
  • Gelatin
  • Mandler, valnøtter og hasselnøtter
  • Melis
  • Smør
  • Kremfløte
  • Sirup
  • Melk
  • Mel
  • Kakao
  • Vaniljesukker

Hva skal du lage? 

Er favorittingrediensen din kokos, mørk sjokolade, eller kanskje nøtter? Vi har noe for de fleste! 

For deg som liker kokos: 

Oppskrifter med nøtter: 

Småkaker for enhver smak: 

Smakfull karamell: 

Deilig marsipan: 

Til deg som elsker sjokolade: 

Gi bort i gave! 

Du kan bruk syltetøyglass til godteriet og pynte lokket med rutete stoff og sløyfe. Det kan være lurt å strø litt melis over slik at godteriet ikke fester seg til hverandre. Lag gjerne din egen etikett.

Du kan også pakke godteriet i en eske med Cellofan eller silkepapir. En ide er å dekorere en gammel konfekteske med julepapir og bruke innholdet til å plassere konfekten.

Eller hva med å lage store kremmerhus av gråpapir som du pynter med stjerner og en rød sløyfe og fyller dem med herlig julegodt.

Flere ideer til matgaver finner du her