Lag ditt eget julegodt

Det er noe fryktelig sjarmerende over hjemmelaget julegodteri. Sjokoladen drypper kanskje litt, nøttepynten henger på snei eller konfekten har litt ujevne kanter her og der, men det smaker så mye bedre enn ferdigkjøpt.

Se video med oppskrift på hjemmelagde sjokoladetrøfler ovenfor

Dette er vanlig ingredienser for å lage julegodt:

  • Egg
  • Sukker
  • Kaffe
  • Kokesjokolade lys og mørk
  • Kokos og kokosfett
  • Gelatin
  • Mandler, valnøtter og hasselnøtter
  • Melis
  • Smør
  • Kremfløte
  • Sirup
  • Melk
  • Mel
  • Kakao
  • Vaniljesukker

(For å lage alle oppskriftene nedenfor trenger du noen få ingredienser i tillegg (sjekk oppskriftene før du handler)

Hva skal du lage?

Når du først er i gang og har ingrediensene innomhus, kan det være greit å lage mer enn en type julegodt. Ønsker du i tillegg å gi dem bort, kan du jo lage flotte hjemmelagde konfektesker med forskjellige julegodterier.

Gi bort i gave

Du kan bruk syltetøyglass til godteriet og pynte lokket med rutete stoff og sløyfe. Det kan være lurt å strø litt melis over slik at godteriet ikke fester seg til hverandre. Lag gjerne din egen etikett.

Du kan også pakke godteriet i en eske med Cellofan eller silkepapir. En ide er å dekorere en gammel konfekteske med julepapir og bruke innholdet til å plassere konfekten.

Eller hva med å lage store kremmerhus av gråpapir som du pynter med stjerner og en rød sløyfe og fyller dem med herlig julegodt.