Slik lager du pepperkakekalender

Slik lager du pepperkakekalender

En pepperkake om dagen, hele julen gjennom! Imponere med en adventskalender av pepperkaker - enkelt og veldig hyggelig å lage.

En pepperkakekalender ser kanskje krevende ut, men ikke la deg skremme! Ikke bare er det koselig å kunne stå opp til en ny pepperkake hver dag, det går kjapt og enkelt å lage kalenderen. Her snakker vi julestemning, en pepperkake av gangen!

Dette trenger du

  • Pepperkakedeig
  • Pepperkakeform etter ønske
  • Melisglasur

Du kan kjøpe ferdig pepperkakedeig dersom du ikke har tid eller lyst til å bake selv. Hvis du har lyst til å lage selv, har vi oppskrift på pepperkakedeig her.

Kjøp pepperkakedeig hos MENY

Det er ekstra stas med en hjemmelaget julekalender som oser julestemning! Det er ekstra stas med en hjemmelaget julekalender som oser julestemning!

Slik gjør du

  1. Legg deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du skal bruke den, da blir den enklere å kjevle ut.
  2. Kjevle deien ned til ca 3-5 mm tykkelse, og stikk ut hjerter med pepperkakeform. Lag hull i hjertene før steking, slik at du kan feste pepperkakene til kransen med tråd.
  3. Stek pepperkakene midt i ovnen på 180 grader i 9-10 minutter.
Pynt pepperkakene! Kanskje du vil ha litt farge i melisglasuren eller strøssel på i tillegg? Pynt pepperkakene! Kanskje du vil ha litt farge i melisglasuren eller strøssel på i tillegg?

4. La pepperkakene avkjøles helt før du dekorerer dem, ellers vil melisglasuren flyte utover
5. Dekorer hjertene med tallene 1-24 og annen pynt du måtte ønske å ha med. Tre i hyssing eller sløyfebånd i hullene du lagde tidligere

6. Heng alle pepperkakehjertene rundt kransen, og tell ned til jul.