Planlegg julen

Planlegg julen

Julen blir bedre når du stresser ned og nyter øyeblikkene. Med god planlegging senker juleroen seg raskt.

Bak julekaker tidlig i desember 

Bak selv, eller kjøp ferdig. Baker du julekakene allerede tidlig i desember har du noe godt å knaske på frem til julaften. Småkaker kan også uten problem fryses i 2-3 måneder uten at smaken forringes. Så er du ute i god tid, kan du fryse kakene og ta dem ”ferske” opp av frysen.

Også mørdeig kan fryses. Godt innpakket mørdeig holder seg fint i fryseren et par måneder. Da har du alltid deig klar for hånden og kan overraske med nystekte kaker til uanmeldte gjester i adventstiden og romjulen.

Ta julevasken midt i desember 

Sett av en dag med hele familien til julerengjøring i huset. Lag en plan for hvem som skal gjøre hva, guff på med noe fengende musikk og gå i gang.

Tips og råd til gjennomføringen av julevasken får du her

Tips!

I Julehjelpens smarte kalender får du enkelt en oversikt over når den kan være lurt å starte på julekakene, og når du burde salte ribba. 

Planlegg hva du gjør selv, og hva andre kan hjelpe til med.

Ikke alt trenger å være hjemmelaget, alltid. Så la noen andre gjøre jobben for deg! Planlegg hva du tenker å lage selv, og hva du kan ta i mot hjelp til.

I MENY sin ferskvaredisk får du ferdiglagde retter laget fra bunnen som gjør at middagen er unnagjort på få minutter. Så blir middagen litt mindre stress, og litt mer kos. Du finner også ferdige julekaker som smaker like godt som de du lager selv, ferdige sauser og alt av tilbehør til julemiddagen.

Husk! Send juleposten innen 16. desember så er du sikker på at den kommer frem i tide. 

Ha kontroll på oppskriftene 

Hva trenger du egentlig for å lage den perfekte ribbetallerkenen? Hvor mye lutefisk skal du beregne per person? Les oppskriftene grundig, og skriv ned hvor mye du trenger av hva. Les også hele oppskriften en gang til før du går i gang med selve matlagingen. 

Julens oppskrifter finner du her: 

Skriv handleliste 

Det er ofte mye som skal i hus til jul, og en god handleliste er et must. Vi har gjort jobben enklere, og samlet de vanligste tingene man trenger til julefrokosten, kosen, middagen og av basisvarer her 

Planlegg hva du kan handle inn allerede tidlig, som drikkevarer, og hva det lønner seg å kjøpe ferskt rett før jul.

Tips!

Få storhandelen levert på døra. MENY Nettbutikk tilbyr hjemlevering til alle kunder i Oslo og Akershus. Les mer om MENY Nettbutikk her!