Ring julen inn med en lokal matskatt

I MENY er vi opptatt av lokale mattradisjoner, og har sendt MENY-Lauget land og strand rundt for å finne frem til unike matskatter som har satt sitt preg på den norske matkulturen.

Til nå har MENY-Lauget funnet over 2000 produkter fra rundt 450 lokale produsenter med fokus på håndverk og tradisjon. Her er noen av Matskattene som passer perfekt til årets julemåltider.

Grøstad Gris

Grøstad lever grisene et fullverdig liv med stor grad av frihet. Det gir ren mat uten kunstige tilsetningsstoffer. Til jul finner du blant annet medisterkaker og medisterkaker fra Grøstad hos MENY, i tillegg til ribbe i noen utvalgte butikker.

Jæren Smak

Ribbe fra Jæren Smak er basert på mattradisjonene på Jæren og garanterer en unik smaksopplevelse. Dette er spesielt utvalgte gourmetribber fra store svin. Håndskåret og perfekt marmorert, med mye kjøtt og mye smak.

Tind 

Pinnekjøttet fra Tind kommer fra utvalgte gårder på Sunnmøre, er urøkt og lite saltet, slik pinnekjøtt opprinnelig ble laget.

Rørosmeieriet

Økologisk fløte, rømme og smør fra Rørosmeieriet har utspring fra rike mattradisjoner og gode råvarer fra Rørostraktene. Perfekt til julebaksten, rakfisken og desserten.

Nýr

Nýr fra Grønndalen gård er en ferskost laget av melk fra lykkelige kyr.

Tips! Smak til multekremen med Nyr fra Grøndalen Gård. Resultatet er en friskere og litt bedre multekrem.


Her kan du lære mer om alle våre Matskatter