Smakfullt pålegg

hos MENY

Stekt, spekt, røkt, rullet eller syltet. Det er mange varianter av klassisk julepålegg. Hos MENY finner du et stort utvalg av både klassisk og utradisjonelt julepålegg av beste kvalitet. Når det kommer til julen skal det jo smake litt ekstra godt.

MENY-Laugets roastbeef

Møre og tynne skiver av rosa roastbeef  hører hjemme på julekoldtbordet, men kan også redde en travel førjulsettermiddag. Ristet landbrød toppet med majones, litt sennep, raust med roastbeef, tomatskiver, sylteagurk, en skje med MENYs egen potetsalat med sennep, rødløksringer eller ristet løk på toppen. Høyt smørbrød i egen klasse!

MENY-Laugets sylte

En ekte sylte med lange tradisjoner i våre butikker. En håndverkssylte som har høstet flere medaljer fra kjøttbransjens NM i juleprodukter. Sylta er kvalitetssikret av MENY-Lauget. Håndlaget hos Pers Kjøkken i Vestfold, med en perfekt balanse av kjøtt, fett og krydder. 

Pragerskinke

En delikat kokt skinke som også blir røkt. Laget etter oppskrift fra vår egen pølsemakermester Thore Berthelsen. Perfekt til julefrokosten med waldorfsalat eller potetsalat, i wraps eller på julebordet.

Provence skinke

En skikkelig håndverksskinke med krydderkant og fylt med oliven. Perfekt med dijonsennep med eller uten honning, potetsalat og cornichons. Prøv den i et godt, gammeldags ostesmørbrød sammen med en smaksrik ost som sveitser, gouda eller ekstra lagret Jarlsberg.

MENYs egen sildesalat

En juleklassiker med store, saftige biter av mør sild perfekt balansert med rødbete, majones og løk. Lag lefseruller med sildesalat, hardkokt egg og litt gressløk. Perfekt fingermat på julekoldtbordet eller til aperitiffen før julebordet!

MENYs egen waldorfsalat

Full av knasende sprø druer, epler og stangselleri i en kremet og god majones. Med en selvskreven plass på julekoldtbordet til skinker og annet kjøttpålegg, og selvfølgelig som følge til kalkun eller julekylling.

MENYs egen italienske salat

En god italiensk salat skal ha passe med majones avrundet med litt hvitvinseddik og rømme, rikelig med strimlet skinke og finrevet kål og gulrot som fremdeles er crunchy. Perfekt til både røkt og kokt skinke, på smørbrød og i sandwicher, eller som tilbehør på en lunsjplatte/lunsjtallerken.

MENYs salat med varmrøkt laks

En deilig smørbrødsalat med perfekt hint av røksmak fra laksen. Lag lefseruller med varmrøkt laksesalt, hardkokt egg, finhakket dill og rødløk. Perfekt som snacks eller fingermat!

Krabbesalat

En kremet salat med masse saftig, godt krabbekjøtt, deilig smak fra rogn og knas fra stangselleri. Topp crostini eller ristet brød med salaten, pynt med dill og sett frem som snacks før julebordet.

Kyllingsalat med curry

Deilig salat med smak av både mangochutney og mild karri. Litt sting, litt søt, men viktigst av alt: masse saftige kyllingbiter! Perfekt til baguetter og sandwicher. 

Reker i majones

Saftige reker i den beste majonesen! Vil du gjøre enda mer ut av den? Tilsett litt finhakket løk og dill. 

Hvalersalat

En frisk og fruktig skalldyrsalat med masse godsaker fra havet i tillegg til litt ananas, paprika og asparges. Fyldig og god med fin balanse av både syre og sødme. Perfekt på brødskiva, i baguette eller på julekoldtbordet.

Egg- og skinkesalat

Fyldig og god påleggsalat med mye deilig skinke og hakket egg! Perfekt på nystekte rundstykker til julefrokost, eller kveldsmat og pusterom i en travel førsjulshverdag.

For flere varianter, besøk din MENY-butikk. Utvalget kan variere.