Blue Stilton-ost til jul

Blue Stilton-ost til jul

Ost hører julen til, og spesielt blåmuggost passer godt både på frokostbordet, til julebrunsjen og til julebordet som forrett eller dessert. Har du smakt blåmuggost på pepperkaker?

– Det beste med ost er at det krever minimalt med forberedelser. Et ostefat passer derfor perfekt i en travel førjulstid, eller når du vil bruke mer tid på julekos enn på kjøkkenet, tipser Siri Helen Hansen-Barry. 

Hun er kategoriansvarnlig for ost med spesialutdannelse og er ekspert på ost, og er det én ost du skal ha i kjøleskapet denne julen, er det, ifølge Siri, en Colston Bassett Baby Blue Stilton. 

Colston Bassett Baby Blue Stilton er en fyldig og smaksrik blåmuggost Colston Bassett Baby Blue Stilton er en fyldig og smaksrik blåmuggost

Den britiske ostetypen Stilton har historie helt tilbake til 1700-tallet, og kommer i mange forskjellige varianter.

– Colston Bassett Baby Blue Stilton er en fyldig og smaksrik blåmuggost, og hver desember kjører folk fra hele Storbritannia til nettopp Colston Bassett-ysteriet for å kjøpe inn Baby Blue Stilton til jul, forteller Siri, som selv har vært med å plukke ut osten til ostedisken vår. 

Under får du tips til hvordan du kan bruke den gode osten.

Prøv gjerne kjeksen Toast for Cheese fra The Fine Cheese Co. til ostefatet i julen.

Blue Stilton med fikenmarmelade 

Til Colston Bassett Baby Blue Stilton serverer Siri gjerne noe søtt.

– Blåmuggost passer godt sammen med fikenmarmeladen fra Gangstad Gårdsysteri eller søte pærer. Husk å ta osten ut av kjøleskapet en time før den skal serveres, slik at den får riktig temperatur og du får glede av hele smaken.

OST MED SØTT TIL: Blue Stilton er godt med noe søtt, som fikenmarmelade. OST MED SØTT TIL: Blue Stilton er godt med noe søtt, som fikenmarmelade.

Blue Stilton på pepperkake 

– Liker du blåmuggost og pepperkake hver for seg, blir du raskt hektet på denne noe usannsynlige kombinasjonen. Perfekt som kveldskos, som velkomstsnack til julefesten eller til tapasbordet. Topp osten med fiken, valnøtter, eple, marmelade eller honning.

Colston Bassett Baby Blue Stilton skjæres for hånd i butikken, og du finner den i ostedisken!
STILTON PÅ PEPPERKAKE: Blue Stilton på pepperkake er en uslåelig kombinasjon. Topp gjerne med fiken, valnøtter, eple, marmelade eller honning. STILTON PÅ PEPPERKAKE: Blue Stilton på pepperkake er en uslåelig kombinasjon. Topp gjerne med fiken, valnøtter, eple, marmelade eller honning.