Desserter som passer til julemiddagen

Desserter som passer til julemiddagen

Julemiddagen er ikke komplett uten dessert, men hva slags skal du gå for? Her får du tre gode forslag som passer fint til ribbe, pinnekjøtt og skinkestek.

Uansett hva du serverer til dessert i julen, er det fint med noe som komplementerer smakene i julemiddagen. 

Dessert til ribbe

Til ribbe synes Emil Myrvang, ferskvaresjef hos MENY CC Vest og medlem av MENY-Lauget, at riskrem med rød saus er en tradisjonsrik klassiker som faller i smak hos de fleste.

  • Vår beste oppskrift på riskrem med rød saus finner du her
Klassisk riskrem med rød saus er den den ultimate desserten i romjulen! Klassisk riskrem med rød saus er den den ultimate desserten i romjulen!

Dessert til pinnekjøtt

Til pinnekjøtt serverer Emil gjerne «tilslørte julepiker» – en julete versjon av tilslørte bondepiker.

  • Oppskriften på tilslørte julepiker finner du her
Denne knasende gode desserten består av eplemos, krem og kavring, med deilig smak av julekrydder. Denne knasende gode desserten består av eplemos, krem og kavring, med deilig smak av julekrydder.
Prøve noe annerledes? Del store jordbær i to. Pisk krem og bland inn knuste pepperkaker. Topp de halve jordbærene med pepperkakekremen.

Dessert når du skal ha mange på besøk 

Skal du ha mange på besøk i julen? Da er crème brûlée perfekt som dessert!

- Til skinkestek serverer jeg gjerne crème brûlée, som med sin karamelliserte smak passer godt til svinekjøttet. Denne passer perfekt å servere om du får mange gjester, da du kan lage den ferdig god tid i forveien, og bare karamellisere den rett før servering, tipser han. 

  • Oppskriften på crème brûlée finner du her!
Crème brûlée er en ypperlig dessert å servere når du skal ha gjester fordi den kan gjøres ferdig god tid i forveien, og kun «karamelliseres» rett før servering. Crème brûlée er en ypperlig dessert å servere når du skal ha gjester fordi den kan gjøres ferdig god tid i forveien, og kun «karamelliseres» rett før servering.

La noen andre lage desserten for deg!

Noen ganger har vi nok med å holde styr på bare julemiddagen. Da er det fint å vite at du hos oss får ferdige desserter som smaker som hjemmelaget.

Prøv vår egen karamellpudding, sjokolade-panna cotta, crema catalana eller riskrem og bringebærsaus! 

Multekrem går aldri av moten! Server friske multer sammen med pisket krem, og gjerne med noen kjeks eller kaker.