Dette drikker du i julen

Dette drikker du i julen

Alle julens måltider er ikke komplett uten drikke som komplementerer smakene. Men hva bør du gå for til for eksempel pinnekjøtt, ribbe og kalkun?

Hvordan velge drikke til til julematen? Vi har har flere gode tips til hva du burde servere i glass og kopper denne julen.

Når du skal velge drikke til julebordet eller den store jule- og nyttårsmiddagen, kan du følge denne hovedregelen: kraftig drikke til kraftig mat, og lett drikke til lettere mat.

Øl passer godt til julematen

Det har kommet mye spennende øl i butikkhyllene - også alkoholfritt. Den klassiske juleølen er intet unntak og her finner du mange spennende og smakfulle alkoholfrie varianter. 

Alkoholfritt øl til julematen mer populært enn noen gang

Alkoholfritt øl til julematen mer populært enn noen gang

Mens salget av «vanlig» øl synker, har salget av alkoholfritt øl økt med 15 prosent så langt i år. Nå forventes det at alkoholfrie varianter også finner veien til flere julemiddager.

Øl som passer til ribbe

Til den tradisjonelle juleribben er et klassisk juleøl med moderat fylde, medium til høy sødme og bitterhet, og uten for mye fruktighet et godt valg.

Øl til pinnekjøtt og lutefisk

Klassisk juleøl passer godt til pinnekjøtt også, men om du vil prøve noe nytt kan du prøve brown ale eller pale ale. Til lutefisk passer det godt med hveteøl eller en tradisjonell pilsner.

Godt alkoholfritt øl til julematen:

Eplemost, alkoholfritt og vanlig øl samt gløgg, kaffe og te er typiske ting som finner veien i kopper og glass i jula Eplemost, alkoholfritt og vanlig øl samt gløgg, kaffe og te er typiske ting som finner veien i kopper og glass i jula

Eplemost til julematen

Visste du at eplemost passer godt til julemat? Eplemost er både friskt og syrlig, og passer derfor perfekt til fettrike retter som ribbe og pinnekjøtt!

Friske, fruktige og syrlige smaker gjør seg dessuten godt til de aller fleste julemiddager. Du kan servere eplemost til ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, kalkun og torsk.

God drikke til maten:

Emblem
Ønsker du et alkoholfritt alternativ til champagne? Prøv sprudlende Balholm fruktmost fra Sogn. Den egner seg også godt som velkomstdrink til julefesten.

Kaffe med julesmaker

Vi drikker mye kaffe i julen, og derfor er det ekstra gøy å kunne servere noe litt annerledes.

Evergood juleblanding har smaker av solbær og bringebær, og lette toner av mørk sjokolade og deilig aprikos. 

Emblem
Evergood Juleblanding er en eksklusiv kaffe som kun selges til jul og i et begrenset opplag. Smak den før det er for sent!
Emblem
Kaffe og te er også flotte gaver til noen som har alt!


Noe godt i tekoppen

Noen teller ned til jul med en sjokoladebit, andre med noe godt i tekoppen. Med adventskalenderen fra Pukka kan du hver dag kose deg med en ny, spennende te hver dag.

VARMENDE GLØGG: Gløgg er stemningsskapende og hører med for å skape den rette julefølelsen. VARMENDE GLØGG: Gløgg er stemningsskapende og hører med for å skape den rette julefølelsen.

Varmende gløgg

Gløgg er ikke lenger bare gløgg, og skal du invitere til førjulskos anbefaler Dennis å servere et av de nye spennende alternativene.

– Jacobs Utvalgte Solbærgløgg har en tydelig kryddersmak, mens Jacobs Utvalgte Eplegløgg har en frisk smak av eple og krydder, uten at den blir for søt. Husk at gløgg bare skal varmes, ikke kokes.