Norsk julebrus i butikk 2019 Se video

Norsk julebrus i butikk 2019

Si meg hvor du bor, så skal jeg si deg hva slags julebrus du drikker. Julebrus er populært over hele landet, men hvilken julebrus man foretrekker, varierer fra region til region.

MENY har det store utvalget av julebrus, men distribusjonen er tilpasset etterspørselen i de ulike regionene. Veldig mange er trofaste til sin lokale julebrus.

Ta kontakt med din nærmeste MENY-butikk hvis det er en julebrus du etterlyser i din butikk.  

Hamar og Lillehammer julebrus

Kanskje den mest kjente av alle julebrusene og produseres av Ringnes bryggeri. Historisk en julebrus for mjøs-området, men kjøpes nå over hele landet. Fargen er gyllen brun og smaken minner om champagnebrus. 

 

 

Hamar julebrus finnes i lettvariant også Hamar julebrus finnes i lettvariant også

CB Julebrus fra Kristiansand

CBs julebrus er svært populær på Sørlandet. CB Julebrusen er gyllen brun i fargen, kullsyreholdig og med fruktsmak. Noen synes den har et hint av eple i seg, mens andre synes at sitronsmak er dominerende.   

Julebrus-is

Hennig-Olsen har kastet seg på julebrus-trenden og lansert sin egen julebrus-is i to varianter. Denne var meget populær hos kundene våre i fjor, og i år har de kommet med en rød variant også, ikke bare den brune.  

Rudolf & Nissen julebrus fra Molde

En tradisjonsbrus i Møre og Romsdal. Dette er en søt og rød julebrus med et hint av bringebærsmak som også er populær hos barna.

Dette må du ha på handlelisten til jul

Dette må du ha på handlelisten til jul

Usikker på om du har husket alt du bør handle inn før jul? Vi har satt sammen...

Aass julebrus fra Drammen

Tradisjonsrik rød julebrus med bringebærsmak fra Norges eldste bryggeri, Aass bryggeri. Populær julebrus på Østlandet og spesielt i Buskerud.

 

Emblem
I Sverige har de en tilsvarende juletradisjon som Julebrus, men det heter julemust og har maltekstrakt og humle.

Mack julebrus fra Tromsø

Mack er verdens nordligste bryggeri med en julebrus som har lange og stolte tradisjoner. Med sin lyse rødfarge og friske smak av bringebær er den kjent for både liten og stor i de nordligste fylkene.

Roma julebrus Roma julebrus

Roma julebrus fra Lillestrøm

Romas Røde Julebrus er mest populær på østlandet og kommer i både rød og gyllenbrun farge. Den røde smaker av bringebær og eventyr. Perfekt til risengrynsgrøt og nissestreker. Romas Brune Julebrus er en fruktig leskedrikk, perfekt til julematen.

Hansa julebrus fra Bergen

En klassisk rødrosa og søt julebrus. Hansa Julebrus er år etter år den klart største julebrusvarianten i Hordaland.

Dette drikker du i julen

Dette drikker du i julen

Alle julens måltider er ikke komplett uten drikke som komplementerer smakene....

Berentsen julebrus fra Egersund

Finnes i to farger. En ravgul julebrus med sitrussmak og fine bobler og en intens rødrosa variant med god bærsmak. Svært populær i Rogalandsområdet. 

Dahls julebrus fra Trondheim

Siden 1979 har E.C. Dahls bryggeri i Trondheim tappet julebrus. Gyllenbrun farge og julekrydret lett smak. Lett julebrus er i sterk vekst og i 2018 lanserte Dahls den populære og tradisjonsrike julebrusen uten sukker.

 

Se hele utvalget av julebrus her