Julemat til overs? Lag fingermat!

De fleste har en del mat til overs etter jul. En idé er å lage juletapas av dem. Her gir vi deg noen tips til hvordan.

Lefseruller, 6 personer

  • 6 skiver lammerull
  • ca. 4 ss rødbetsalat
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 2 stk potetlefse     

Smør lefsene med rødbetsalat, legg på skiver av rull og strø over timian. Rull sammen og del lefserullen i skrå "kubber".

Syltepinner, 5 personer

  • 3 skiver julesylte ca. 1,5 cm tykke
  • 12 pk ruccula
  • 18 stk svisker uten sten
  • 18 stk tørket aprikos
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 ts salt     

Skjær sylten i biter. Fest med tannpirker sammen med sviske og aprikos. Vask rucculasalaten og vend den i litt olje. Krydre med salt og pepper. Legg salaten på fat med syltepinnene på toppen.

Edamerkanapeer med fenalår og fiken, 6 personer

  • 120 g edamerost
  • 6 stk tørkede fiken
  • 6 skiver fenalår     

Del osten i 6 biter à ca. 20 gram. Fest fiken og fenalårskivene på ostebitene med tannpirker. 

Tips! Det er veldig godt å marinere edamerosten i gløgg noen timer før du lager disse kanapeene.


Kjøttfylte søte paprika, 4 personer

  • 200 g medisterdeig , gjerne grov
  • 12 ss frisk rosmarin , finhakket
  • 12 stk rødløk , finhakket
  • Skall av 12 stk appelsin , finrevet
  • 2 stk søte rød paprika    

Bland sammen kjøtt, krydder, løk og appelsin i en bolle. Skjær av enden på paprikaene og rens dem innvendig. Ha i farsen og stek på 175 °C i ca. 30 minutter. Skru på grillen og stek videre til de er gylne.

 

Julepølse og vossakorv

Skjær pølsene i 4-5 cm store biter. Varm dem i stekepannen i noen minutter, eller i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Sett dem på fat, og topp med en spiseskje av det du ønsker, f.eks ertepuré, rødkål, kålrotstappe, blomkålpuré. Beregn 1-2 pølsesnabber per person, avhengig av hvor mye annet du serverer.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.