Valnøtter – slik bruker du dem i julen

Valnøtter – slik bruker du dem i julen

Valnøtter er både sunt og godt, og passer perfekt i julens måltider. Her forteller vi deg hvordan.

Julen er høysesong for nøttespising, og en skål fylt med nøtter kan være et godt avbrekk fra alt julesnopet og julekakene. Men nøtter, som for eksempel valnøtter, er også perfekt som ingrediens eller tilbehør i mat! 

Valnøtter og honning i fin harmoni

 Valnøtter har en mektig smak og er en av de sunneste nøttene som finnes. De kan brukes i både matretter og desserter, og smaker nydelig i kombinasjon med ost og honning.

Et stort, smaksrikt ostefat gjør den lange julefrokosten komplett. Men hva er ost uten deilig tilbehør? Honningstekte valnøtter passer perfekt til ost, og du lager det på under 20 minutter!

- Lag gjerne noen porsjoner ekstra og fyll et glass som du gir bort i gave til en nabo, venner eller familie. Spiselige gaver er noe alle setter pris på, sier Kim Ronny Larsen, Kokk og medlem av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.

Enten du bare har lyst på noe godt eller vil lage en deilig forrett, er bruschetta med pære og ricotta perfekt.

- Lun bruschetta med ricottaost, tynne skiver med søt pære, flytende honning og valnøtter er perfekt vintermat! Om du har en forkjærlighet for chevre, kan du fint bytte ut ricottaen, sier sier Kim Ronny.

Valnøtter i desserten 

Skal du ha riskrem til dessert i julen, eller har rester av risgrøt du ønsker å bruke opp? Tradisjonelt serveres riskrem med rød saus, men den er også veldig god med frukt og bær.

- Lag hjemmelaget riskrem med klementin og bringebær med julens klementiner, friske bær og hakkede nøtter, som valnøtter, for en ny vri! Etter du har laget vaniljesukker, blandet det inn i grøten og rørt godt så grøten blir luftig. pisker du fløte til krem og vender inn. Legg riskrem i skåler og topp med klementinbåter, bringebær og hakkede nøtter, tipser Kim Ronny

Vil du lage noe annet enn de tradisjonelle juledessertene, er brie i kombinasjon med pærer og nøtter perfekt. 

- Brie med stekte pærer og nøttemiks med varm saus av vaniljestang, honning og eplemost smaker nydelig, avslutter Kim Ronny.