Kaffeskolen del 1 - tilberedning

Kaffeskolen del 1 - tilberedning
Skal du trakte eller koke kaffe hjemme er det viktig å bruke litt tid på tilberedningen for at smaken skal bli optimal. Nøyaktighet er et annet stikkord uansett om du bruker kaffetrakter, kokekjele eller presskanne.

Følger du rådene nedenfor er du på god vei.

1. Bruk alltid rent utstyr.
Husk å rense kaffetrakteren med Clean Drop rensemiddel for kaffetraktere og kanner.

2. Bruk kaffetrakter med godkjennelsesmerke
Det er viktig at du bruker en kaffetrakter med godkjennelsesmerke fra Norsk Kaffe Informasjon. Den holder en vanntemperatur under trakting på 92-96 ° C, og har en traktetid på ca. 5 minutter.

3. La vannet renne fra springen slik at det er friskt og kaldt
Bruk aldri varmt vann fra kranen. Bruker du trakter, bør du ikke tilberede mindre enn halve mengden trakteren er beregnet til å ta.

4. Benytt kokmalt kaffe hvis du bruker kjele
Kaffen skal aldri koke, men kun stå og trekke i 6-8 minutter. Dersom du trakter kaffe, bruk filtermalt kaffe.

5. Til presskanne benyttes presskannemalt kaffe
La kaffen stå og trekke 5 - 6 minutter før stempelet presses ned.

6. Bruk riktig dosering
Riktig mengde kaffe er viktig. 60-70 g kaffe til 1 liter vann gir en god, fyldig kaffesmak. Bruk alltid kaffemål. Ett strøkent mål er ca. 10 g.

7. Den ferdige kaffen smaker best når den er nylaget
Ikke oppbevar den på varmeplaten, men hell den over på en termokanne.

Kilde: Joh. Johannson kaffe