Månedens kaffe - prøv noe nytt!

Månedens kaffe - prøv noe nytt!

Hver måned trekker vi frem vår favorittkaffe, og med det oppfordrer deg til å prøve! Coffee of the World er en kaffeserie fra hele verden med unik kvalitet og smak. Hvilken er din favoritt?

Visste du at nordmenn ligger på verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking? Derfor har MENY norges største utvalg av kaffe, og hver måned oppfordrer vi deg til å prøve en ny type.

Her er de ulike kaffetypene:

 • Januar - Blå Java
  Blå Java består av utvalgte kaffebønner fra regionen Bondowoso øst på Java i Indonesia. Denne kaffen er søt og mild med smak av sjokolade, plomme og karamell. Kaffen er håndplukket. vasket og soltørket og skiller seg spesielt ut når det gjelder smak. Dyrket på østre Java (i Bondowoso). 

 • Februar - Tres Rayas Colombia (limited edition)
  Tres Rayas produseres i Gaitania, og er en saftig og fruktig kaffe. Den er godt balansert – som mye av kaffen fra Colombia er – og den har en fin smak av røde bær og vanilje.

 • Mars - Chaparral Colombia
  Kaffe fra Colombia er elsket av mange på grunn av sine milde og velbalanserte smaker av kirsebær, steinfrukt og sjokolade. Den har passe fyldighet og en fruktig syrlighet som ikke er overveldende.

Lyst til å prøve?

Av noen kaffetyper har vi kun fått tilgang til et lite parti. Disse er limited editon og vil kun finnes i begrenset antall per butikk.
 • April - Guay Apae Peru (limited edition)
  Består av fire typer Arabica-kaffe; Typica, Caturra, Catuai og Catimor. Guay Apae Peru er en såkalt våtforedlet kaffe, og den er lyst brent for å få frem god saftighet og fine frukttoner i smaken. Dette er en kaffe du absolutt bør prøve!

 • Mai - Yirgacheffe Etiopia
  Fra kaffens opprinnelsesland, Etiopia, kommer disse høytvoksende kaffebønnene. Yirgacheffe Etiopia kjennestegnes som en fyldig og bløt kaffe med smak av bergamott og søt sitrusfrukt. 

 • Juni - Huehuetenango Guatemala
  Kaffe fra Huehuetenango dyrkes på høyeste beliggenhet i Guatemala, med lite regn og sen innhøstingssesong. Dette gir en langsom utvikling av kaffebærene som sikrer gode vilkår for aromatisk smaksutvikling. 

 • Juli - Monsooned Malabar
  Monsooned Malabar består av kaffebønner fra Karnataka i India. Kaffen er prosessert ved monsunering, en helt unik indisk metode som gir en kraftig kaffe med lav syrlighet og en smak av vanilje, lær og søt tobakk.

 • August - Western Highlands Papa Ny-Guinea
  Kaffebønnene fra Western Highlands i Papua Ny-Guinea har en sødmefull aroma og en fruktig smak av plomme, rosin og søt tobakk. 

 • September - Baba Budan
  Kaffebønnene fra Chikmagalur i India gjør Baba Budan til en fyldig og søt kaffe med smak av moden frukt, kakao og søt tobakk 

Alt du trenger å vite om kaffe

Alt du trenger å vite om kaffe

Vi har alle opplevd de gode kaffeopplevelsene - og de som ikke var fullt så gode. Hvorfor er det slik? Her får du svaret på alt du lurer på om kaffebønner, brenngrad og smak, slik at du enkelt kan finne din favoritt.

 • Oktober - Limited edition
  Vi venter enda i spenning for å se hvilken utsøkt kaffe som blir månedens kaffe i oktober. 

 • November - Inzovu Rwanda
  Inzovu Rwanda består av høytvoksende kaffebønner fra det lille landet Rwanda midt i Afrika. Denne kaffen er saftig og ren, med smak av appelsin og melkesjokolade. 

 • Desember - Yirgacheffe Etiopia
  Fra kaffens opprinnelsesland, Etiopia, kommer disse høytvoksende kaffebønnene. Yirgacheffe Etiopia kjennestegnes som en fyldig og bløt kaffe med smak av bergamott og søt sitrusfrukt.