Oppbevar maten riktig i kjøleskapet

Oppbevar maten riktig i kjøleskapet

Ved å oppbevare maten riktig i kjøleskapet kan du spare både penger og miljøet.

Grønnsaksskuffene
I skuffene nederst i kjøleskapet legger du frukt, grønnsaker og salat. Ha modne frukter i den ene skuffen og umodne i den andre. Tomater, plommer og epler produserer stoffet etylen, som fremskynder modningsprosessen hos andre fruktslag og grønnsaker. Disse bør derfor oppbevares for seg.

Nederste hylle
Det kaldeste stedet i kjøleskapet er helt nederst og innerst mot den bakre veggen. Her bør du oppbevare uåpnede melkekartonger og kremfløte. 

Midtre hyller
Det blir varmere i kjøleskapet jo høyere opp du kommer. Plasser derfor varer som må ha det kjøligst i bunnen. Ha kylling, kjøttdeig og farse nederst, hvor det er kaldest. Deretter fyller du på oppover mer kjøtt og rå fisk. Pass på at kjøttet holder seg kaldt fra butikken og hjem. Oppbevar råvarene så lenge som mulig i originalemballasje.

Øverste hylle
Øverst i kjøleskapet er det varmere enn nederst. her plasseres derfor ferdigkokte og stekte retter eller mat som ikke trenger tilberedning som for eksempel pålegg. Egg kan også oppbevares her. 

I kjøleskapsdøra
Her plasseres produkter med lang holdbarhet som ketsjup, sennep og dressinger. Åpnede melkekartonger kan også stå her, slik at de er enkle å få tak i.