MENY-sjef Vegard Kjuus og leder av MENY-Lauget Espen Lie MENY-sjef Vegard Kjuus og leder av MENY-Lauget Espen Lie
Bilde: MENY-sjef Vegard Kjuus og leder av MENY-Lauget Espen Lie

Kyllinggården

Publisert 14. september 2015
Vi gir deg en bedre kylling.

Våre kunder ønsket seg en bedre kylling, og det har vi tatt på alvor. 

 - Dette er den største nyheten i kylling-kategorien på svært lenge. Prior tok utfordringen og har på imponerende kort tid lagt om kyllingproduksjonen og gjort det mulig for oss å lansere denne nye kyllingen, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

Vi begynte i mars testet narasinfri kylling for salg i flere utvalgte MENY-butikker i Østfold. Og det har vi fått mange positive tilbakemeldinger på!

Startet i 2014

Det var i oktober i fjor at debatten om narasin i fôret blusset opp. Forskere og opinionsledere uttrykte bekymring, og mange forbrukere sluttet å kjøpe kylling. De siste 12 måneder har salgsnedgangen i totalmarkedet for kylling vært på 8 prosent.

 - Dette var et klart signal fra forbrukerne. De ønsket en renere kylling fostret opp på en annen type fôr og hvor det ikke vil være bruk av antibiotika i produksjonen. MENY har lyttet til forbrukerne og er stolte av å kunne tilby en ny og bedre kylling til våre kunder, sier Kjuus.

 Den nye kyllingen skal selges under merkevaren «Kyllinggården».

Har vært utfordrende

Så langt er det 82 kyllinggårder som har lagt om produksjonen etter en intens innovasjonsprosess i Prior. Målet er at all kylling fra Prior skal produseres uten narasin i fôret innen utgangen av 2016.

 - Vi tok allerede i fjor vinter initiativ til omlegging av produksjonen, da vi så at forbrukerne utfordret oss på det. All honnør til produsentene som har evnet å legge om produksjonen på så kort tid. Dette har blitt en ny hverdagskylling tilpasset forbrukernes nye krav og forventninger, sier konsernsjef i Nortura, Arne Kristian Kolberg.

Med «Kyllinggården» tar MENY og Prior et stort steg i utviklingen av norsk kylling-næring og inngår samtidig en felles forpliktelse til fortsatt å ligge i forkant av utviklingen, både når det gjelder dyrevelferd og naturlig fôrsammensetning for kyllingen.

Han er stolt over at Prior ligger helt i verdenstoppen når det gjelder forskning og innovasjon, og tror dette er veien å gå for å gjenvinne forbrukernes tillit.

Kort om Kyllinggården

  • Kyllingene får fôr uten narasin og det brukes ikke antibiotika i produksjonen. I
  • tillegg er det i kyllinghusene satt inn elementer som bidrar til økt aktivitet og trivsel, og et mer naturlig miljø for kyllingen. 
  • Kasser som gir hvileplass og stimulerer til mer bevegelse.
  • Flisballer som stimulerer kyllingenes søke- og hakketrang, og torvhauger som gir ekstra gode forhold for kyllingens naturlige behov for strøbading.