Har du smakt disse norske matskattene?

Har du smakt disse norske matskattene?
I MENY har vi stor respekt for norske matvaner og lokale tradisjoner, og derfor finner du 2.500 lokalmatprodukter fra over 450 leverandører i våre butikker.

Her er noen av produktene du finner i alle landets MENY-butikker, som vi anbefaler deg å prøve. 

Frøya laks

- FRA ØYA FRØYA I TRØNDELAG

Frøya laks produseres ute i havgapet ved øya Frøya på trøndelagskysten. Her har Golfstrømmen i årtusener skapt sterke strømmer med stor forskjell på flo og fjære. Dette sikrer tilførsel av friskt, kaldt og rent sjøvann to ganger i døgnet – sommer som vinter.

Laksen sorteres for hånd, og kun de beste skinn- og beinfrie loinstykkene av den beste laksen blir til Frøya laks. Kun to timer etter at fisken er slaktet, er den pakket og lagt på is – dette sikrer at laksen smaker like godt og ferskt når den når ditt kjøkken.

Havsnø flaksalt

- FRA ØYA GOSSEN I MØRE OG ROMSDAL

På øya Gossen i Møre og Romsdal finner du familiebedriften North Sea Salt Works, en liten saltfabrikk som drives av ekteparet Michal Bietz Øverland og Arve Peder Øverland.

Her produserer de HAVSNØ, et håndhøstet flaksalt krystallisert gjennom en bærekraftig prosess som gir hvite, flate og litt sprøe saltflak.

Flaksaltet produseres med 100% fornybar energi og har 0% tilsetningsstoffer. Rent, friskt og mineralrikt sjøvann er havsaltets eneste ingrediens. Det kalde rene Norgeshavet gir en klar og ren saltsmak og et flaksalt hvit som snø med en sprø og fin konsistens.

Den Sorte Havre - Havregryn

- FRA TVETER GÅRD I VÅLER

Svarthavren har vært dyrket i Norge siden før vikingtiden og er optimalt tilpasset det norske klimaet. Det er denne havren familien Anstensrud på Tveter gård i Østfold lager havregryn av.

Svarthavren fra Den Sorte Havre har 50% mer umettet fett og 15% mindre karbohydrater en vanlig hvit havre. Dette gjør at havregrynet som lages av Den Sorte Havre er enda sunnere enn vanlig havregryn. I tillegg inneholder havren noe mer protein, noe som hjelper til med å gi deg enda lenger metthetsfølelse.

Valdres ost - Bufar

- FRA RØN I VALDRES

Bufar produseres på Valdresmeieriet i Røn i Valdres. Osten lages utelukkende på stølsmelk og produseres dermed kun om sommer/høst. Navnet kommer fra bufardagen - som var den dagen de flyttet dyrene hjem fra stølen.

Før de dro ystet de en ost av helmelken som de kalte bufarost. Denne ble modnet i kjelleren hjemme, og tatt fram til jul.

Osten er veldig gul i fargen og har meierismørsmak i ettersmak på grunn av den fete melken. Smaken er også påvirket av urtene som kuene spiser. Denne osten er helt unik og fås kun hos MENY.

Rips & Bringebærsaft 

- FRA HERVIK I ROGALAND

Hervik er en liten familiebedrift som gjennom 3 generasjoner har vært hekta på frukt og bær. I naturskjønne Ryfylke lager de bærsafter på 100% naturlige og lokale råvarer.

Saften bearbeides skånsomt og inneholder ingen konserveringsmidler, kunstige søtningsstoffer, aroma eller fargestoffer. Bare ren, sunn saft som smaker fantastisk godt.

Grøstad burger

- FRA UNDRUMSDAL I VESTFOLD

Et godt liv fra fødsel til slakt er grunnideologien bak Grøstadgris. Dyrevelferd er i fokus, og troen på at kjøttet fra en gris som er i fri bevegelse blir mye bedre. Gården drives økologisk og Grøstad er i dag landets største produsent av økologisk frilandsgris. Dyrene spiser det de finner ute i naturen i tillegg til et rent økologisk framstilt kraftfor.

Kjøttet fra Grøstadgris har derfor naturlig smak av norsk natur. Du finner et utvalg pølser og deres burger i alle landets MENY-butikker.

Speka pølse med fennikel

- FRA STRANDA PÅ SUNNMØRE

Tind Spekevarer ble etablert i 2005, men kan føre sine aner tilbake til 1884, da spekematproduksjonen startet på Stranda. Bedriften bygger på gamle tradisjoner og kobler de ansattes lidenskap for mat og brede kunnskap om matproduksjon med ekte dugnadsånd.

Alle Tinds produkter har lavt saltinnhold og bygger på godt norsk mathåndverk. De er kjent for å tilsette spennende krydder i spekepølsene sine, og i butikken finner du for eksempel speket pølse med fennikel.