Se video

Krabbe fra Hitra

Hitra- krabben er ikke som andre krabber. Denne har levd ekstra godt. Vi krabbeelskere vet at en krabbe som lever godt, smaker godt også.

Det er mange dyktige fagfolk i MENY-Lauget, som har erfaring fra restaurantbransjen. Når det kommer til krabbe, er det en kjent sak at Hitra-krabben er den beste. Og til fiskedisken på MENY, er bare det beste godt nok.

Tilberedning av krabbe

Hitra

Ved Hitra på Trøndelagskysten skaper ren sjø og perfekt havtemperatur optimale forhold for krabbe. Vi krabbeelskere vet at en krabbe som lever godt, smaker godt også. I tillegg er det jo viktig at det er mye av det som smaker godt. Minst 80% kjøttfylde skal krabbene ha for å komme gjennom nåløyet til MENY-Lauget. Hitrakrabbene er faktisk scannet for å garantere oss den kjøttfylden vi ønsker.

Slik deler du opp krabben

Den norske krabben er noe av det beste vi kan hente opp fra sjøen. Den er på sitt beste sensommeren når kvaliteten har stabilisert seg og krabben har god kjøttfyll.  Vi får hovedsakelig våre krabber fra Hordaland og Trønderlag, og spesielt fra Hitra. Dette området har en god kombinasjon av næring og temperatur i havet som gjør at krabbene har svært gode levevilkår .Vår leverandør bruker en krabbescanner for å sikre at krabbene vi får er kjøttfulle. De krabbene som ikke har nok kjøttfyll, blir brukt til krabbeskjell.Når kundene kjøper hel kokt krabbe spør alltid om du skal åpne dem for å sjekke kjøttfylden og om vi skal ta ut paven

Kjennetegn 

Skallet til taskekrabben er rødbrunt. Hunnkrabben har bredere haleklaff enn hannkrabben, mens hannkrabben har flatere ryggskjold og større klør. Krabbene har tenner i magesekken for å kunne knuse harde skall. Normalt gyter krabben om høsten etter at den er kjønnsmoden, vanligvis fra femårsalderen. Hunnen bærer eggene med seg under halen vinteren over, inntil de klekkes på sommeren. Krabbelarvene lever pelagisk, dvs. i de frie vannmassene de første 4-6 ukene før de slår seg ned på bunnen. En krabbe kan bli opptil 100 år. Krabbene graver seg ned i juli for å skifte skall

Smak

Det faste kjøttet er hvitt , og er smaksrikt og søtlig. Kvaliteten på kjøttet varier mye med årstidene, aller best og kjøttfylle er krabbene september til oktober fordi de har brukt sommeren til å fore seg opp og er fylle av energi før de skal gyte.

 

Les mer om krabbe og få tips og insprasjon på krabbe.no