Nå kan du snakke med MENY-appen! Se video

Nå kan du snakke med MENY-appen!

MENY er en av få samarbeidspartnere når Googles taleteknologi Google Assistant og deres smarthøytaler Google Home lanseres i Norge. Vi er stolte av å være blant de første i Norge til å teste helt ny teknologi til nettbutikken vår! Nå kan våre kunder lage handleliste ved å snakke til telefonen sin eller en Google Home.

Har du noen gang stått med hendene i en bolledeig og gått tom for mel? Eller klemt ut den siste resten av tannkremen, og tenkt at «Dette jeg huske å sette på handlelisten»? Det har vi.

Vi har også glemt å handle akkurat den tannkremen. Og det kaffefilteret. Og de bleiene. Og... ja, vi kunne fortsatt i timevis.

Men vi har endelig funnet en løsning på problemet – så nå kan vi hjelpe deg å huske det du trenger. Du trenger bare å si: «Ok Google, jeg vil snakke med MENY!».

Talestyrt assistent skriver handlelisten for deg

Google har lært seg norsk, og vi er blant de første i Norge som tar i bruk denne teknologien. Vår nye, talestyrte assistent kan nemlig snakke med deg og hjelpe deg å legge til og fjerne varer på en skylagret handleliste.

Assistenten kan også lese opp hvilke varer som står på listen, eller tømme hele listen og begynne på nytt. Alt du gjør med handlelisten blir selvfølgelig synkronisert på tvers av dine enheter.

Da kan du plukke opp listen på meny.no eller i MENY-handleappen, og enten legge inn en bestilling som blir levert på døren, eller bruke den som huskeliste når du handler i butikken selv.

Alle som har en Google-konto og er Trumf-medlem kan bruke tjenesten. Teknologien er tilgjengelig både på telefonen din, og på Googles smarthøytaler Google Home. Bruker du telefonen, må ha en telefon med Google Assistent for å kunne bruke tjenesten. Android-telefoner har denne assistenten innebygd, mens iOS-brukere må laste ned appen Google. Les her hvis du trenger hjelp til å komme igang.

Se video

Personalisert opplevelse

Når du bruker MENY-assistenten, logger du deg inn med din Trumf-informasjon. På den måten kan vi gi deg en personalisert opplevelse. Ber du assistenten om å legge til melk på handlelisten, velger vi den melken du pleier å kjøpe.

En samtale med MENY-assistenten kan se omtrent sånn ut:

Du: Ok Google, jeg vil snakke med MENY!

MENY-assistenten: Hei, MENY her! Jeg kan hjelpe deg å lage en handleliste. Hva trenger du?

Du: Skriv opp melk...

MENY-assistenten: Jeg har lagt til Tine Ekstra Lett. Fortsett med neste vare.

Du: også brød...

MENY-assistenten: Jeg har lagt til Norsk Fjellbrød. Du kan fortsette med neste vare.

Du: Greit, det var det. Jeg er ferdig.

MENY-assistenten: Handlelisten er lagret og du kan fortsette når det passer deg. Vi snakkes!

Hjelp oss å bli bedre!

Talegjenkjenning fra Google er en ny teknologi her i Norge. Mens maskinene trener seg på å forstå norsk bedre og bedre, kan det være lurt og snakke klart og tydelig til både Googles og vår assistent.

Gi oss gjerne tilbakemeldinger dersom du ofte opplever at assistenten ikke forstår hva du sier, det må vi forbedre!