Ekte italiensk antipasti

Ekte italiensk antipasti

Bli inspirert av Italia neste gang du skal lage forrett! Slik setter du sammen italiensk antipasti.

Antipasti er det italienske ordet for forrett. Dette er en fin måte å vekke smaksløkene på, og bør inkludere noe for enhver smak. 

Lag et større fat som alle forsyner seg av, eller legg opp på individuelle asjetter.

Hva bør antipasti inneholde?

En god antipasti bør inneholde en kombinasjon av ost, spekeskinke og spekepølse, grønnsaker, oliven og brød – og noe friskt som melon eller bær.

Ost

Velg gjerne en blåmuggost, en hvitmuggost og en fastost. Prøv for eksempel talleggio ost og gorgonzola dolce – og mozzarella, såklart.

Få kombinasjoner passer bedre sammen enn sødmen fra vannmelon og saltsmaken fra spekeskinke. Få kombinasjoner passer bedre sammen enn sødmen fra vannmelon og saltsmaken fra spekeskinke.
Skap feriefølelsen hjemme med spanske og italienske oster

Skap feriefølelsen hjemme med spanske og italienske oster

Manchego har blitt en populær ost også her i Norge, men har du prøvd Iberico,...

Spekeskinke og spekepølse

Gå for italienske favoritter, som salami, parmaskinke og coppaskinke. Du kan også sette sammen et deilig spekefat med sitronmarinert mozzarella eller carpaccio av spekeskinke.

  • Oppskrift på spekefat med sitronmarinert mozzarella finner du her
  • Oppskrift på carpaccio av spekeskinke finner du her
  • Oppskrift på Italiensk spekefat med kapers og oliven finner du her

Carpaccio er retter som består av tynne skiver av enten rått kjøtt eller rå fisk. Carpaccio er retter som består av tynne skiver av enten rått kjøtt eller rå fisk.
Lag ferdig antipastien på forhånd! Da slipper du å stresse på kjøkkenet når gjestene kommer.

Grønnsaker

Grønnsaker kan serveres marinerte, rå eller grillede. Bruk for eksempel paprika, aubergine, sopp eller artisjokk og oliven.

Nydelige tomater, fersk ost, en fruktig og kaldpresset olivenolje og sødmefull balsamico. Nydelige tomater, fersk ost, en fruktig og kaldpresset olivenolje og sødmefull balsamico.

Godt brød

Focaccia, grissini, små bruchetta eller annet godt brød er et must når du skal lage antipasti.

 

Bruschetta er perfekt som forrett. Bruschetta er perfekt som forrett.
Bruk gjerne sesongen som inspirasjon! Til jul kan du for eksempel bruke dadler, nøtter og klementin.