Slik lager du ekte italiensk antipasti
Antipasti er det italienske ordet for forrett. Dette er en fin måte å vekke smaksløkene på, og bør inkludere noe for enhver smak.
Lag et større fat som alle forsyner seg av, eller legg opp på individuelle asjetter.
Hva bør antipasti inneholde?
En god antipasti bør inneholde en kombinasjon av ost, spekeskinke og spekepølse, grønnsaker, oliven og brød – og noe friskt som melon eller bær.
God ost
Velg gjerne en blåmuggost, en hvitmuggost og en fastost eller ferskost. Prøv for eksempel talleggio, gorgonzola dolce – og mozzarella, såklart.
Spekeskinke og spekepølse til antipasti
Gå for italienske favoritter, som salami, parmaskinke og coppaskinke. Du kan også sette sammen et deilig spekefat med sitronmarinert mozzarella eller carpaccio av spekeskinke.
Gode oppskrifter på enkle spekefat til forrett
Grønnsaker til antipasti
Grønnsaker kan serveres marinerte, rå eller grillede. Bruk for eksempel paprika, aubergine, sopp eller artisjokk og oliven.
Flere oppskrifter som passer godt til antipasti
Ikke glem godt brød
Focaccia, grissini, små bruchetta eller annet godt brød er et must når du skal lage antipasti. Lag fra bunnen av, eller kjøp ferdig.
- Hjemmelaget focaccia
- Bruschetta med spekeskinke og bakte tomater
- Hjemmelaget grissini
- Bruschetta med gorgonzola og druer