Antipasti

Antipasti er det italienske ordet for forrett. Dette er en fin måte å vekke smaksløkene på, og kan inkludere noe for en hver smak. Det kan lages ferdig og legges opp på forhånd, så har du mer tid og oppmerksomhet til gjestene når de kommer.

Du kan velge å lage større fat som alle forsyner seg av, eller legge opp på individuelle asjetter. Bruk gjerne sesongen som inspirasjon. Til jul kan du for eksempel bruke dadler, nøtter og klementin.

Hva bør antipasti inneholde?

En god antipasti bør inneholde noe ost - velg gjerne en blåmuggost, en hvitmuggost og en fastost. Edamer er populært i julen. Det bør også være noen varianter av spekeskinke og spekepølse. Grønnsaker kan serveres marinerte, rå eller grillede. Bruk for eksempel paprika, aubergine, sopp eller artisjokk og oliven. Marinert fisk og skalldyr er også godt. Grissini passer godt som brød ved siden av. Ønsker du noe friskt på tallerkenen kan melon eller bær anbefales.

Hos MENY finner du mange gode alternativer innen ost, spekemat, oliven med mer. Spør en av våre ansatte så vil du få god hjelp.