Episode 1 - Tips fra Espen

Signaturretter

Som dommer i Norges Grillmester har Espen laget egne forslag til løsninger på mange av oppgavene som blir gitt i programmet. Han deler også sine tips med deg om hvordan lykkes med de ulike typene retter på grillen. Episode 1 handler om å presentere egne favoritter, sine sigaturretter. 

Alle har sine favoritter, men ikke alle har utviklet en egen identitet enda når det kommer til grillmat. Uansett handler det om å formidle en «passion» gjennom maten. Det handler om å lete seg frem til smaker som du elsker og som du er stolt av å presentere.

Keep it simple! 

Grillsesongen byr på fantastiske grønnsaker og råvarer. Dette er sesongen for deg som er opptatt av god smak og litt sunnere retter, da det bugner i butikkene av fristende ingredienser. Gjør de gode råvarene en tjeneste og styr unna bearnaisen og de tyngste fløtesausene av og til. Eksperimenter heller med syre, olje,urter samt røyk og varme fra grillen. Du vil oppdage at smakene kommer til sin rett og en helt ny grillverden vil åpne seg.


Så hvordan ville Espen ha løst dagens oppgave? 

For meg handler forrett / snack / håndmat, om små biter med store smaker som setter i gang stemningen. Oftest lar man seg inspirere av det friske syd Europeise kjøkkenet, med salater og dressinger, potetsalat og Amerikanske bbq sauser er ofte også noe som forventes når man inviterer til grill. Jeg ville derfor overrasket med friske sommersmaker fra andre kontinent. 

Se oppskrift til Espen sin signaturrett her. Grillet Entrecôte med hoi sin BBQ saus og nygrillet tortilla.