Episode 3 - Espens tips

Vegetar på grillen

Grønnsaker når nye høyder på grillen! Den intense varmen gjør noe spennende med konsistens og smak, og ved å jobbe med forskjellige teknikker og konsistenser kan man oppdage nye vegetarretter eller annerledes tilbehør. Prøv f.eks å bake grønnsaker med skallet på rett i kullet. Da blir de saftige, smakfulle og møre der de koker i egen væske, og all smak bevares.

Teknikk 

Grønnsaker kan bakes, pureres, grilles, gratineres, serveres rå, lune, varme eller kalde. I kombinasjon kan dette være både mettende, smakfullt og spennende.

Så hvordan ville jeg løst dagens oppgave?

Oppgave 2 var burgertallerken. En god burgertallerken bestående av kun grøntfôr må balanseres slik at man får en god metthetsfølse. Belgfukter tilfører retten protein, fiber, og såkalte sakte og mettende karbohydrater. En burger bestående av nettopp dette,  vil kunne mette like mye som en burger av kjøtt. Sopp og løk bidrar til en rikere smak. Pitabrød egner seg bedre enn hamburgerbrød på grill, så derfor velger jeg å lage dette.

Som tilbehør lager jeg en god grillet ratatouille. For å gi litt crunch velger jeg å lage en frisk fenikkelsalat, og for å samle det hele, en frisk youghurtdressing.

Se fullstendig oppskrift her.