Episode 5 - Espens tips

Asiatisk

Som dommer i Norges Grillmester har Espen laget egne forslag til løsninger på mange av oppgavene som blir gitt i programmet. Han deler også sine tips med deg om hvordan lykkes med de ulike typene retter på grillen. Episode 5 har asiatisk tema. 

Det sies at Tataki kom til Asia etter at sushikokkene hadde fått prøvd seg i de vestlige kjøkken. Tataki er helt enkelt et rått stykke kjøtt eller fisk, som har fått hard varmebehandling på overflaten, men beholdt en rå kjerne. Denne perfekte kombinasjonen av grillet og rått, er supersaftig og smakfullt. Tradisjonelt er den servert skåret i skiver, med finsnittet vårløk, ingefær og soyasaus.

Teknikk

Her skal man bruke hard varme, direkte grilling, kun noen sekunder på hver side. Du kan gjerne pensle fisken med litt olje før du legger den på varmen, da setter den seg ikke så lett fast i grillen, men det viktigste er at grillristen (som helst er av jern) er glovarm.

Så hvordan ville jeg løst dagens oppgave?

Jeg serverer Tataki av tunfisk og laks, penslet med litt hoi sin / ponzusaus, deretter vendt i sesamfrø og hakket koriander. Den samme sausen ville jeg brukt til dip. Tilbehøret er en frisk fenikkelsalat med agurk,vårløk og nudler, en touch av sesam og litt frisk mangopurè! 

Se oppskrift på Espens tataki her.