Episode 6 - Espens tips

Pizza på grillen blir like godt som fra vedfyrt pizzaovn!

Pizza er ikke det man forbinder mest med grilling. I pizzaovnen ønsker man intens temperaturpå rundt 300 grader, dette sikrer et knasende sprøtt, men saftig resultat. En kulegrill i kombinasjon med en pizzabakesten er perfekt til pizza nettopp pga muligheten for god varme. Et hint av smak fra kullet, eller om du legger i litt røykeflis, gjør dette tilnærmet likt den opplevelsen du får av pizza bakt i en vedfyrt pizzaovn.

Italiensk pizza er gode enkle råvarer uten masse dilldall. Kun gode råvarer i harmoni.En pizzadeig skal bakes veldig løst. Den skal kun røres sammen av godt italiensk mel, vann,salt, litt sukker og litt gjær og er hevet kaldt, gjerne over natten. Den skal akkurat være så klissete at du ikke kan bake den ut uten å måtte bruke litt ekstra mel. Gode sauser kan gjøre mye for en hjemmelaget pizza. I Italia kaller de pizza med rød sausfor “pizza rosso” og den med hvit saus for “pizza bianca”.

Så hvordan ville Espen ha løst ukens oppgave? 

Pizza kan lages på mange forskjellige måter. Start med en god pizzabunn, oppskrift finner du her. Det lønner seg å bruke skikkelig pizzamel, da blir deigen mye enklere å håndtere. Espen har laget flere spennende pizzasauser til oss som du kan velge blandt. Denne lyse pizzaen med kremet parmesanost og røkelaks er en favoritt. Se oppskrift her.