Episode 7 - Espens tips

Episode 7 - Espens tips
Lokalmat

Som dommer i Norges Grillmester har Espen laget egne forslag til løsninger på mange av oppgavene som blir gitt i programmet. Han deler også sine tips med deg om hvordan lykkes med de ulike typene retter på grillen. Episode 7 handler om å lage mat med ingredienser fra sitt hjemsted.

Norge er fullt av matskatter, og i MENY er vi så heldige å kunne tilby Matskatter fra over 400 leverandører landet over. Jeg er fra Akershus og her finner vi ferskosten Nyr fra Grøndalen Gårdsmeieri i Nes, Iskrem fra Kulinaris på Kolbotn, eplemost fra Ringi og oster fra Den blinde Ku ved Drøbak.

Fra min barndom husker jeg rabarbra dyppet i en kopp med sukker og turer med selvplukk av modne,søte jordbær. Men, det som var selve prikken over i`en var når naboens bringebærbusker var fulle av dyprøde bær.Derfor velger jeg å putte naboens bringebær i en fransk klassiker; Clafoutis aux framboises. På norsk; bringebær i form med nøtter og marsipan. Som tilbehør drømmer jeg om en kule ekte vaniljeis fra KulinarIs. 

Se oppskrift på Espens Clafoutis på grill her.