Se video

Episode 9 - Espens tips

Hjememlagde pølser

Som dommer i Norges Grillmester har Espen laget egne forslag til løsninger på mange av oppgavene som blir gitt i programmet. Han deler også sine tips med deg om hvordan lykkes med de ulike typene retter på grillen. Episode 9 handler om hjemmelagde pølser. 

Nordmenn er pølsespisere, og i våre butikker har vi fått et stadig bedre utvalg av rå pølser. Men, hva er rå pølser? For å trekke parallellen er dette som bakerens ferske brød! Smaken på pølsemakerens ferskeste pølse preges av at dette er ferske råvarer, den er ikke røkt, ikke kokt, dette er ferskvare så det holder. Skikkelige råvarer og skikkelig håndverk! 

Drømmer du om å lage pølser fra bunnen av? 

Å lage egne pølser er spennende. Planleggingen, handleturen, håndtverket og ventetiden, smaker det godt? Eller smaker det himmelsk? Eksperimenter med ulike smaker, røkte, kokte eller behold de rå. Rå pølser rett på grillen er utrolig godt. Lager du dem selv, får du dem akkurat som du vil, og våger du å prøve og feile, vil du ganske snart bli profesjonell hobbypølsemakermester!

En klassisk salsiccia er mildt krydret, men rik på smak av godt svinekjøtt.Det kan være utfordrende å lage fra bunnen av fordi italiensk svin har en litt annerledes smak enn hva vi har her i nord,men du kan nærme deg drømmen om denne delikatessen ved å tilsette italiensk Pancetta, en bit kvernet skankekjøtt eller rester av parmaskinke. 

Så hvordan ville jeg ha løst dagens oppgave? 

En ting er å få pølsene saftige og smakfulle, men tilbehøret har vel så mye å si. Jeg velger meg Italia, en Salsicciainspirert pølse, med tilbehør som ikke funker i lompe. Klikk her for Espen sin oppskrift.