Forventningsfull programleder og knallharde dommere

Forventningsfull programleder og knallharde dommere

Norske grillentusiaster samles på idylliske Fredriksvern verft i Stavern for å konkurrere om å bli "Norges grillmester." - Jeg forventer stor entusiasme og fantastiske grillretter, sier ny programleder for sesongen, Stig Henrik Hoff.

Deltagerne er delt inn i ti par som gjennom ti uker skal vise sine kunnskaper innen grilling, og oppgave-utfordringene og de ulike råvarene gjør at de må være kreative, kunne samarbeide godt og være effektive.

Her grilles alt du visste - og ikke visste at man kan legge på grillen. Alle oppgaver er på tid, og programleder Stig Henrik Hoff står klar med stoppeklokken sin. 

Engasjert programleder

- Deltagerne får virkelig kjørt seg i denne sesongen av «Norges grillmester». Dommerne er strenge og jeg er streng med stoppeklokken på de to ukesoppdragene. Jeg forventer meg høyt tempo, masse gode lukter og smaker og mye moro. Og det blir garantert noen brente fingertupper underveis, sier programleder Stig Henrik Hoff som både er skuespiller og kokk selv.

– Jeg elsker å lage mat, og jeg elsker grilling! Det er kjempegøyalt å få være med på dette, og jeg kunne ikke si nei. Men på dette området er jeg helt amatør, det vil si jeg er en amatørgriller, sier programlederen

Hver uke er det to faste fagdommere som bedømmer hvilket par som har bestått grilloppgavene. Deltagerne får to oppgaver hver uke. Ett par blir ukens grillmestere mens ett par må forlate konkurransen hver uke. 

Strenge dommere

Dommerne er Jonas Lundgren, anerkjent svensk kokk som har en lang merittliste over restauranter med Michelin stjerner han har jobbet på. Jonas har vunnet sølv under Bocuse d’Or i 2009, vant nylig bronse i samme konkurranse. Han har jobbet med Eyvind Hellstøm på Bagatelle og ble spurt om å overta der etter ham men takket nei. Han driver restauranten YOLO i Stockholm.

Espen Lie er leder for Meny-Lauget i Norge. Han er en kokk som er opptatt av gode råvarer og ser på helheten i sin bedømmelse.

Deltagerne får følgende utfordringer i kveldens premieresending. Dere har 45 minutter på dere til å lage deres yndlingsforrett på grillen. Dette skal være en forrett som skal serveres som fingermat. Utfordring nummer to for kvelden til deltagerparene er å lage sin favoritt hovedrett på grillen.

- Kommunikasjon, riktig tidsbruk og rett bruk av råvarene er viktig så samarbeid skikkelig på oppgavene, oppfordrer dommer Jonas Lundgren